ΕΞΟΔΟΣ

Πολιτιστικός θεσμός

πολιτιστικός-θεσμός-183450

Συνεχίζεται έως αύριο το 16ο Χειμερινό Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας που πραγματοποιείται στο Βόλο

Αρχισε το 16ο Χειμερινό Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας που πραγματοποιείται στο Βόλο και θα διαρκέσει έως αύριο Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Βολιώτης συνθέτης, σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας, Γιώργος Φουντούλης. Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης.

Συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι 30 κορυφαίοι παιδαγωγοί και σολίστ κιθάρας, όπως η Μάρω Ραζή, ο Βασίλης Μαστοράκης, ο Αγγελος Μπότσης, ο Ρόλαντ Χόφμαν από την Γερμανία, ο Σπύρος Τσιώλης από τα Τρίκαλα, ο Δημήτρης Σβυντρίδης, ο Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, η Γεωργία Παπαδάτου, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, o Βασίλης Δίγκος, η Κατερίνα Καρυώτη κ.α. Εκτός της Κιθαριστικής Ορχήστρας, συναυλία θα δώσει και το εξαιρετικό μουσικό σύνολο Artguitaristas, υπό την διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Πέτρου Ρίστα.

Οι βραδινές συναυλίες του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου.

Οι μεσημεριανές συναυλίες, τα σεμινάρια και οι διαγωνισμοί, αντίστοιχα, στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου