ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προχωρά άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στον τάφο του Καζαντζάκη

προχωρά-άμεσα-η-αποκατάσταση-των-ζημι-199611

Στην αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου, μετά τη βεβήλωσή του από άγνωστους.

«Η δημοτική Αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη σήμερα έχουν αρχίσει οι εργασίες» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη.

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο».

Επίσης, η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος», την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν.

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών αποκατέστησαν τον Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του, ενώ η υπηρεσία πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.

Σημειώνεται ότι κατά καιρούς ο τάφος του Καζαντζάκη έχει βεβηλωθεί με σπάσιμο του σταυρού και συνθήματα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου