ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη μνήμη του Δημήτρη Φάμπα

στη-μνήμη-του-δημήτρη-φάμπα-253350

Διεθνής διαγωνισμός κιθάρας τιμής ένεκεν αφιερωμένος στον κορυφαίο σολίστ από το Λαύκο

Διεθνή διαγωνισμό προς τιμήν του σπουδαίου Ελληνα κιθαρίστα, συνθέτη και παιδαγωγού Δημήτρη Φάμπα, προκηρύσσει ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας», στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2016, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ).

Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύσσεται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του διεθνώς γνωστού σολίστ κιθάρας ο οποίος κατάγονταν από το Λαύκο.

Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται κάθε τρία χρόνια και θα μπορούν να συμμετέχουν κιθαρίστες από όλον τον κόσμο που δεν θα έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του τελικού.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε δύο γύρους, τον προκριματικό μέσω διαδικτύου και τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου του 2016 στην Αθήνα, στο πλαίσιο διημερίδας αφιερωμένης στον Δημ. Φάμπα και την κιθάρα με συνδιοργανωτή τον ΟΠΑΝΔΑ.

Εξαίρετοι σολίστ και καθηγητές κιθάρας, Μαέστροι και Μουσικοκριτικοί από όλον τον κόσμο θα αποτελούν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

  • Στον 1ο νικητή θα απονεμηθεί συμβολικό χρηματικό έπαθλο (περίπου 700 ευρώ) , γλυπτό βραβείο, πάπυρος, Δώρο από τις χορδές SAVAREZ, νότες και cds. Επιπλέον ο 1ος νικητής κερδίζει μια συναυλία ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθήνας.
  • Στο 2ο νικητή συμβολικό χρηματικό έπαθλο (περίπου 300 ευρώ), γλυπτό βραβείο, πάπυρος, Δώρο από τις χορδές SAVAREZ, νότες και cds.
  • Στον 3ο νικητή συμβολικό χρηματικό έπαθλο (περίπου 200 ευρώ), γλυπτό βραβείο, πάπυρος, Δώρο από τις χορδές SAVAREZ, νότες και cds.

Τα γλυπτά βραβεία είναι φιλοτεχνημένα από το σημαντικό γλύπτη Χαράλαμπο Δαραδήμο. Όλοι οι φιναλίστ θα λάβουν πάπυρο που έχει επιμεληθεί ο γνωστός ζωγράφος Τάκης Βαρελάς.

Οι συμμετέχοντες κιθαρίστες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να αποστείλουν στα e-mail [email protected] (κα Eύα Φάμπα) & [email protected] (κα Μαριάννα Μίνη): αίτηση συμμετοχής από 10 Νοεμβρίου 2015 έως τις 10 Ιανουαρίου 2016, η οποία θα συνοδεύεται από φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ή κάρτα προσωρινής διαμονής στη χώρα που μένουν, βιογραφικό σημείωμα, απόδειξη κατάθεσης των 50 ευρώ ως δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό (μέρος των οποίων θα διατεθούν για τρόφιμα για το Ιδρυμα Αστέγων Δ. Αθήνας) και τη διεύθυνση στο YouTube όπου θα έχουν ανεβάσει το βίντεο με την ερμηνεία τους, σύμφωνα με το απαιτούμενο ρεπερτόριο.

Ο λογαριασμός τραπέζης για την κατάθεση της συμμετοχής είναι: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR7501100930000009376917424. Δικαιούχοι: Ευανθία Φάμπα, Ιωάννα Πολυζώη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Εύα Φάμπα στο e-mail [email protected] ή στο τηλέφωνο 6945 755945.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου