ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε o ηθοποιός Νίκος Τσαχιρίδης

πέθανε-o-ηθοποιός-νίκος-τσαχιρίδης-383145

Απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα ο γνωστός ηθοποιός, Νίκος Τσαχιρίδης, ο «σκληρός» του ελληνικού κινηματογράφου σε ηλικία 82 ετών.

Ο Νίκος Τσαχιρίδης αγαπούσε τη μουσική και τους συναδέλφους του. Με την κιθάρα του και τη φυσαρμόνικά του έπαιρνε μέρος σε όλες τις φιλανθρωπικές συναυλίες. Υπήρξε ποδοσφαιριστής (ήταν μέλος του ΠΣΑΠ), αλλά και ένας από τους καλύτερους κασκαντέρ του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1933. Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός από πατέρα, βγήκε από πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής. Επαιξε σε πάρα πολλές ταινίες τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία Μαγική πόλη (1954) όπου ο Νίκος Κούνδουρος του έδωσε ένα μικρό ρόλο. Οι ρόλοι του στις περισσότερες ταινίες ήταν κυρίως δευτερεύοντες.

Ο Νίκος Τσαχιρίδης έπαιζε πάντα πειστικά το ρόλο του, για αυτό και έχει χαρακτηριστεί ένας από τους σκληρότερους του ελληνικού κινηματογράφου. Η κηδεία του τελέστηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου, στο κοιμητήριο Μελισσίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου