ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

μεγάλη-επιτυχία-σημείωσε-το-32ο-διεθνές-416033

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 32Ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο και ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 19 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 160 κιθαριστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η προσέλευση των συμμετεχόντων άγγιξε το 100%, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, εάν σκεφτεί κανείς, ότι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους περισσότερους συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Μοντενέγκρο, Μεξικό κ.α.) να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Βόλο, για να παρακολουθήσουν το κιθαριστικό Φεστιβάλ.

Οπως αποκαλύπτειο ιδρυτής και ψυχή του κιθαριστικού θεσμού, ο -διεθνούς φήμης κιθαρίστας- και Βολιώτης, Κώστας Κοτσιώλης, χρειάστηκε αρκετό θάρρος και αισιοδοξία για να πάρει την απόφαση και το ρίσκο να αναβιώσει φέτος το Φεστιβάλ στο Βόλο, μετά από την πενταετή διακοπή του, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, «μέσα σε όλη την κρίση καταφέραμε να διοργανώσουμε ένα Φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα Φεστιβάλ του εξωτερικού», δήλωσε ο Κ. Κοτσιώλης, μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ».

Οπως ανέφεραν νεαροί σπουδαστές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, από την πρώτη στιγμή ήρθαν σε επαφή με μια υψηλής ποιότητας πληροφόρηση του σύγχρονου κιθαριστικού τοπίου, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, καταφέρνοντας, έτσι, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διαμορφώσουν μια σφαιρική εικόνα της μουσικής παιδείας και των επαγγελματικών προοπτικών της.

Στα σεμινάρια και τις συναυλίες συμμετείχαν οι πιο πετυχημένοι και νέας γενιάς σολίστες: Νούσης Γιώργος, Τουμανίδης Μιχαηλάγγελος, Μαστροδήμος Σωκράτης, Ανδρόνογλου Γιάννης, Μπατσκίνης Αργύρης, Κονταξάκης Μιχάλης, Κοτρωνάκης Δημήτρης, Μήτσαλας Θάνος,Παναγιωτίδης Νίκος, ο ιταλός βιρτουόζος Aniello Desiderio. Το γνωστό ντουέτο Giampaolo Bandini (κιθάρα) και Cesare Chiacchiavetta(bandoneon), καθώς και το Duo Melis που αποτελείται από την Ισπανίδα Prieto Suzana και τον ΜουζουράκηΑλέξη, οι οποίοι, σημειωτέον, έκαναν το ντεμπούτο τους στο συγκεκριμένο κιθαριστικό θεσμό το 1999.

Τα σεμινάρια κιθάρας πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Τη διοργάνωση και την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ ανέλαβε η EGTA – Hellas.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου