ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μικρασιάτικη συνάντηση

μικρασιάτικη-συνάντηση-465166

Ο Σύλλογος Εγγλεζονήσι στο προσφυγικό σπίτι στο Κρυονέρι

Επίσκεψη στο Προσφυγικό Σπίτι στο Μπάφι, στο Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου πραγματοποίησαν την Κυριακή 7 Ιουνίου, εκδρομείς του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας το Εγγλεζονήσι. Τους Εγγλεζονησιώτες, Κλαζομένιους και Βουρλιώτες υποδέχθηκαν η πρόεδρος Ειρήνη Πατέλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου και ο πρόεδρος της Ενωσης Βουρλιωτών Φώτης Καραλής. Στη συνάντηση των Συλλόγων μελών της ΟΠΣΕ παρευρέθηκε και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Δημήτρης Παντέλας.

Ακολούθησε σύντομη γνωριμία και χαιρετισμοί από όλους τους εκπροσώπους και ξενάγηση στο προσφυγικό σπίτι με εκθέματα και κειμήλια των Μικρασιατών κατοίκων του Κρυονερίου από τα μέλη του Συλλόγου και γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Στην παρέα προστέθηκε και η συγγραφέας Ιωάννα Αραμπατζή Τζανουδάκη. Οι εκδρομείς του Συλλόγου Εγγλεζονήσι στη συνέχεια μετέβησαν στο μετόχι της Παναγίας της Βουρλιώτισσας στον Ωρωπό, όπου παρακολούθησαν τον εσπερινό, τέλεσαν αρτοκλασία και φιλοξενήθηκαν από τις μοναχές του Μοναστηριού.

Ολοκληρώνοντας την εκδρομή η πρόεδρος του Εγγλεζονησίου, Ουρανία Σταματιάδου, δήλωσε στο mikrasiatis.gr πως «ήταν μια εξαιρετική συνάντηση, μια εκδρομή που μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επικοινωνία και να συναντήσουμε αδελφούς Μικρασιατικούς Συλλόγους της Αθήνας, αλλά και μια επίσκεψη σε ένα μοναστήρι με μικρασιατικό ενδιαφέρον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου