ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικό για παιδιά και εφήβους

θεατρικό-για-παιδιά-και-εφήβους-739684

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Βαλάντη Παπαθανασίου με τίτλο «Ο Αϊ-Βασίλης πάει κομμωτήριο» (θεατρικό για παιδιά και εφήβους). Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παρρησία» με εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου.

Το θεατρικό έργο είναι κατάλληλο για το ανέβασμα μιας σχολικής παράστασης, αλλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη για την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής υγείας. Για το λόγο αυτό, συνοδεύεται από έναν οδηγό με ιδέες διδασκαλίας και προτάσεις ανάπτυξης διαθεματικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τα νέα Δ.Ε.Π.Π.Σ. – Α.Π.Σ. για το δημοτικό σχολείο. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υψηλότερες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο Βαλάντης Παπαθανασίου γεννήθηκε το 1976 στο Βόλο. Σπούδασε Παιδαγωγικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών και με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Το 2011 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ψυχολογίας στο Aix-Marseille Université. Διδάσκει μαθήματα Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΤΕΙ Αθηνών. Εχει υπηρετήσει για χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία. Το 2012 τού απονεμήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση για το έργο του «Παιδικό Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού».

Είναι συγγραφέας επιστημονικών εγχειριδίων στο χώρο της ψυχοκοινωνιολογίας, ενώ το θεατρικό «Ο Αϊ-Βασίλης πάει κομμωτήριο» αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Υπήρξε συνεργάτης της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», όπου αρθρογραφούσε για παιδαγωγικά και κοινωνικά θέματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου