ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση του Συλλόγου Σοφαδιτών

εκδήλωση-του-συλλόγου-σοφαδιτών-741553

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια του τόπου, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης με τίτλο «Μπάτε κορίτσια στο χορό» προγραμματίζεται καλωσόρισμα από τον πρόεδρο και χαιρετισμοί των επισήμων. Ακολουθεί εισαγωγικό σημείωμα για την 14ετή έκδοση του ημερολογίου του Συλλόγου, από το λαογράφο Κώστα Λιάπη. Κατόπιν θα γίνει παρουσίαση του νέου ημερολογίου του Συλλόγου, με τίτλο «Μπάτε κορίτσια στο χορό…» από την Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και την Εβη Σταφυλά, με παράλληλη προβολή φωτογραφιών από το βιβλίο. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αποδώσει ο ηθοποιός Βασίλης Μητσάκης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση του συμπολίτη Μπάμπη Μούτσελου, για την προσφορά του στο Σύλλογο, καθώς και για τη γενικότερη προσφορά του στην καταγραφή, διάσωση και προβολή της μουσικοχορευτικής παράδοσης του λαού μας.

Επίσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν «Σεργιάνια» από γυναίκες του τμήματος ενηλίκων, με παραδοσιακές καραγκούνικες φορεσιές. Το πρόγραμμα συντονίζει η Ρωσσάνα Πόπωτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου