ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αχ, βρε Λούλα»

αχ-βρε-λούλα-510903

Αρχές Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί η νέα παραγωγή της Θεατρικής Σκηνής Δικηγόρων Βόλου και Συνεργαζομένων – «Αθέμιτος» με διπλό στόχο: αφενός να ικανοποιήσει του φίλους της Τέχνης και του θεάτρου κι αφετέρου να συγκεντρώσει χρήματα, προκειμένου να διατεθούν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Βόλου.

Η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 9,10,11,14 και 15 Ιανουαρίου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, είναι βασισμένη στο θεατρικό του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Βούτυρο» και θα έχει τον τίτλο: «Αχ, βρε Λούλα».

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Κοσμάς και παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Αλέξανδρος Κοσμάς (συγγραφέας), Αριστέα Χριστάκη (φίλη της Λούλας), Ελένη Ευτυχίδου (συγκάτοικος της Λούλας), Δημήτρης Λιβογιάννης (σερβιτόρος), Μίλτος Φωτεινάκης (ρεσεψιονίστ), Θανάσης Μελάκος (βοηθός, χωροφύλακας), Κωστής Πετρόπουλος (ιατροδικαστής), Δημήτρης Κωτσιάνης (Τάσος, αποφυλακισμένος). Τους ρόλους του Τάσου και της Λούλας ερμηνεύουν οι Βαγγέλης Κουκουγιάννης και Νίκη Κυριτσά.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ένας συγγραφέας εμπνέεται από το πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας, 40 χρόνια πριν, που αναφέρει ένα φόνο και προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία, προκειμένου να διεισδύσει στους χαρακτήρες και να αποδώσει λογοτεχνικά τα γεγονότα.«…Έγκλημα πάθους, ματωμένα σεντόνια, σωματικά υγρά, αδέσποτες ψυχές, Τάσος και Λούλα… “είδα ένα ρουλεμάν και θόλωσα”, δήλωσε ο δράστης. Μάλιστα, καλή ιστορία δείχνει να’ναι…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου