ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αχ, βρε Λούλα»

αχ-βρε-λούλα-520055

Αρχές Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί η νέα παραγωγή της Θεατρικής Σκηνής Δικηγόρων Βόλου και Συνεργαζομένων – «Αθέμιτος» με διπλό στόχο: αφενός να ικανοποιήσει του φίλους της Τέχνης και του θεάτρου κι αφετέρου να συγκεντρώσει χρήματα, προκειμένου να διατεθούν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Βόλου.

Η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 9,10,11,14 και 15 Ιανουαρίου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, είναι βασισμένη στο θεατρικό του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Βούτυρο» και θα έχει τον τίτλο «Αχ, βρε Λούλα».Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Κοσμάς και παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Αλέξανδρος Κοσμάς (συγγραφέας), Αριστέα Χριστάκη (φίλη της Λούλας), Ελένη Ευτυχίδου (συγκάτοικος της Λούλας), Δημήτρης Λιβογιάννης (σερβιτόρος), Μίλτος Φωτεινάκης (ρεσεψιονίστ), Θανάσης Μελάκος (βοηθός, χωροφύλακας), Κωστής Πετρόπουλος (ιατροδικαστής), Δημήτρης Κωτσιάνης (Τάσος, αποφυλακισμένος). Τους ρόλους του Τάσου και της Λούλας ερμηνεύουν οι Βαγγέλης Κουκουγιάννης και Νίκη Κυριτσά.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ένας συγγραφέας εμπνέεται από το πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας, 40 χρόνια πριν, που αναφέρει ένα φόνο και προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία, προκειμένου να διεισδύσει στους χαρακτήρες και να αποδώσει λογοτεχνικά τα γεγονότα.«…Έγκλημα πάθους, ματωμένα σεντόνια, σωματικά υγρά, αδέσποτες ψυχές, Τάσος και Λούλα… “είδα ένα ρουλεμάν και θόλωσα”, δήλωσε ο δράστης. Μάλιστα, καλή ιστορία δείχνει να’ναι…».

Η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου και συνεργαζομένων «Αθέμιτος» έχει παρουσιάσει σειρά παραστάσεων από το Μάιο του 1997 και εντεύθεν, επιλέγοντας έργα του ελληνικού και του διεθνούς θεατρικού χώρου. Εχοντας ως αφετηρία «Τα γούστα του κ. Σλόαν» του Τζο Ορτον, η δυναμική θεατρική ομάδα έχει παρουσιάσει τα έργα: «Βίβα Ασπασία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το μικρό δαχτυλάκι της Ολυμπιάδος» του Ανδρέα Στάικου, «Δέκα Μικροί Νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι,

«Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες και Παραμύθια» με 7 θεατροποιημένα μονόπρακτα ή παραμύθια, 4 εκ των οποίων έγραψαν μέλη της ομάδας. Επίσης τα έργα «Δον Καμίλο» σε διασκευή του Σωτήρη Πατατζή, «Πίστη, αγάπη, ελπίδα» του Έντεν Φον Χόρβατ, «Ολύμπια Ηραία» παραγωγή της ομάδας με θέμα τους αρχαίους αθλητικούς αγώνες, «Λίστα γάμου» του Διονύση Χαριτόπουλου, «Το γεφύρι της Αρτας» του Γεώργιου Θεοτοκά, «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζων Πρίσλεϋ, «Οικογενειακό

Δίκαιο» της Λένας Διβάνη, «Οίκος Ευγηρίας-Ευτυχισμένη δύσις» του Μανώλη Κορρέ, «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά, «2 Θεοί» του Λένου Χρηστίδη και πολλά ακόμη.

Κάθε νέα παραγωγή κι ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της μακράς και ιδιαιτέρως δημιουργικής διαδρομής της δραστήριας ομάδας, που αναπτύσσει πολύ αξιόλογη δράση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η συνολική προσπάθεια πάντα αποδίδει καρπούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου