ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τρία παιδιά Βολιώτικα… κατέκτησαν το Μεξικό

τρία-παιδιά-βολιώτικα-κατέκτησαν-το-45615

Σπουδαία διάκριση μετά από εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα του σπριντ στην πρεμιέρα του τρίτου και τελευταίου παγκοσμίου κυπέλλου ποδηλασίας που διεξάγεται στην πόλη Αγουασκαλιέντες του Μεξικού.

Η ελληνική τριάδα αποτελούμενη από τους Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη και Σωτήρη Μπρέτα πέτυχε χρόνο 44.047 που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα.

Την προηγούμενη επίδοση που αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα που τότε ονομαζόταν Ολυμπιακό σπριντ κατείχε από το 2004 η τριάδα των Βασιλόπουλου-Γεωργαλή-Χειμωνέτου.

Με την επίδοση αυτή η ομάδα μας κατέκτησε την 6η θέση του παγκοσμίου κυπέλλου μεταξύ 19 ομάδων απ΄ όλο τον κόσμο.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ν. Ζηλανδία, δεύτερη ήταν η Γαλλία και τρίτη η Αυστραλία.

Οι τρεις Βολιώτες αθλητές πραγματοποίησαν κατά σειρά τους επί μέρους χρόνους ως εξής: Ζαφείρης Βολικάκης (1η στροφή) 17.782, Χρήστος Βολικάκης (2η στροφή) 13.050, Σωτήρης Μπρέτας (3η στροφή 13.215).

Η επίδοση της ελληνικής ομάδας αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία και δείχνει το δρόμο για το μέλλον καθώς συγκροτήθηκε για πρώτη φορά από τον ομοσπονδιακό προπονητή Λάμπρο Βασιλόπουλο με απώτερο στόχο τη δημιουργία ομάδας υψηλού επιπέδου με πλάνο διάκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Μάλιστα η 6η θέση χάρισε στους Βολιώτες ποδηλάτες και την πρόκριση τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας που θα γίνει στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου