ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τους έδινε και χαρτζιλίκι ο Αρμστρονγκ!

τους-έδινε-και-χαρτζιλίκι-ο-αρμστρονγ-142270

Χτυπήματα από παντού δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας (UCI). Έπειτα από τις αποκαλύψεις της υπόθεσης του Λανς Άρμστρονγκ, αρκετοί κατηγορούν την UCI πως τόσα χρόνια έκανε τα στραβά μάτια. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Γιατί όπως αποδεικνύεται, είχαν μπει χρήματα στο ταμείο της από τα χέρια του Αμερικανού!

Η UCI παραδέχθηκε πως όντως το 2002 ο Άρμστρονγκ είχε κάνει στην ομοσπονδία δωρεά 100.000 δολαρίων. Αρνείται όμως πως αυτό έγινε για να «κλείσουν στόματα» έπειτα από θετικό δείγμα του ποδηλάτη, αλλά υποστηρίζει πως η δωρεά έγινε για να ενισχυθεί η ανάπτυξη του αθλήματος.

Δεν το βλέπουν όλοι έτσι όμως. Γιατί σύμφωνα με τον Δρ. Μάικλ Άσεντεν, υπήρχε ένα… τρίγωνο. «Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να δεχθούν χρήματα από εκείνον», είπε ένας από τους ειδικούς στην ανίχνευση του ντόπινγκ αίματος. «Ξέρουμε πως ο Άρμστρονγκ τους έδωσε χρήματα την εποχή που η Παγκόσμια ομοσπονδία έκανε δωρεά στο εργαστήριο της Λωζάνης ένα μηχάνημα για την ανάλυση αίματος που κοστίζει 60.000-70.000 δολάρια. Σχηματίστηκε λοιπόν ανάμεσα στον αθλητή, την ομοσπονδία και το εργαστήριο ένα τρίγωνο. Και όλα αυτά την εποχή που ο Άρμστρονγκ περηφανευόταν για το πώς κατάφερε να κρύψει ένα θετικό δείγμα του, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που έχουν δώσει οι συναθλητές του Φλόιντ Λάντις και Τάιλερ Χάμιλτον», εξήγησε ο Άσεντεν.

Ανάλογη είναι και η άποψη του Ντικ Πάουντ, που τόνισε ότι η UCI μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια για να πιάσει τους παραβάτες. «Είναι δύσκολο να φανταστούμε την Παγκόσμια ομοσπονδία σαν φιλανθρωπία και τον Άρμστρονγκ σαν κάποιον γεμάτο με φιλάνθρωπο αίσθημα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας υπηρεσίας αντιντόπινγκ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου