ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μήνυμα γεμάτο απογοήτευση και αγωνία από τον Χρήστο Βολικάκη

μήνυμα-γεμάτο-απογοήτευση-και-αγωνία-229612

Ιδιαίτερα αιχμηρός, έντονα απογοητευμένος και γεμάτος αγωνία για το μέλλον της ελληνικής ποδηλασίας είναι ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης. Ο Έλληνας ποδηλάτης, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο σκρατς, εξέφρασε όλη αυτή την αγωνία του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν την Ε.Ο.Π., φτάσαμε στο έσχατο σημείο να ικετεύουμε για την ποδηλατική μας επιβίωση. Λιγόστεψαν οι πιθανότητες για τη συμμετοχή στα επόμενα παγκόσμια κύπελλα που οδηγούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση στην Ολυμπιάδα.

Η μέχρι τώρα πρωτιά που αποκτήθηκε με θυσίες στους αγώνες που προηγήθηκαν μάλλον θα χαθεί. Το όνειρο ίσως να μείνει όνειρο και δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει και με ποιο τρόπο να συγκινήσουμε τους υπεύθυνους για να αλλάξουν τη ρότα του καραβιού.

Περιττό να πω ότι η νέα ποδηλατική φουρνιά αφανίζεται μπροστά στο αδιέξοδο που προκάλεσε η παγερή και αδιάφορη αντιμετώπιση των υπευθύνων.

Όλες οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό παρά τις συναντήσεις που είχαμε κατά καιρούς με τους αρμόδιους και τις υποσχέσεις που πήραμε αλλά δεν υλοποιήθηκαν.

Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο από καταβολής ομοσπονδιών σαν αυτό που περνάμε τον τελευταίο χρόνο στην Ε.Ο.Π.

Δεν μπορεί να το χωνέψει ο νους μου ότι πρέπει να στερηθούμε τα πάντα για να πετύχουμε στόχους, που αυτή τη στιγμή με αυτές τις συνθήκες φαντάζουν άπιαστοι.

Προσεύχομαι μόνο να έχει ο Θεός γερούς τους ανθρώπους που με στηρίζουν χορηγικά euroinsgr – stoiximan γιατί διαφορετικά η καριέρα θα λήξει πρόωρα.

Αναγκάζομαι για μια ακόμα και ίσως να είναι η τελευταία να εκφραστώ με απελπισία, και εύχομαι να μη γίνουν και τα λόγια μου, λόγια που θα τα πάρει ο άνεμος.

Οι αθλητές δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν άλλο βάρος, φτάνει πια, σταματήστε επιτέλους αυτή την τιμωρία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου