ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στους Ολυμπιακούς αγώνες και πάλι

στους-ολυμπιακούς-αγώνες-και-πάλι-65408

Παρών για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Βολιώτης πρωταθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης

Μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να ξημέρωσε με βροχές και κρύο σε όλη την Ελλάδα όμως στην καρδιά του Βολιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Βολικάκη η προχθεσινή ημέρα ήταν μία από εκείνες που φωτίστηκαν με ήλιο και μάλιστα με εκείνο της Βραζιλίας.

Και αυτό γιατί ο 28χρονος αθλητής έμαθε τα ευχάριστα νέα αφού επισημοποιήθηκε από το UCI ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ποδηλασία πίστας.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας έκανε γνωστή την περασμένη Δευτέρα τη λίστα με τις χώρες και τις θέσεις που σφραγίζει η κάθε μία στα πέντε Ολυμπιακά αγωνίσματα της ποδηλασίας (ομαδική καταδίωξη, ομαδικό σπριντ, όμνιουμ, κέιριν, σπριντ) και η Ελλάδα εξασφάλισε μία θέση στο κέιριν ανδρών.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής αποστολής θα είναι ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης, που πλέον ζει και αναπνέει για την τρίτη του συμμετοχή στο σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της τετραετίας, όπως είναι αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο 28χρονος πρωταθλητής ήταν άλλωστε παρών στο Πεκίνο το 2008 αλλά και το 2012 όταν ταξίδεψε στο Λονδίνο με τον αδελφό του, Ζαφείρη. Σημειώνεται ότι το Ολυμπιακό τουρνουά της ποδηλασίας πίστας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 16 Αυγούστου και ο Βολικάκης θα αγωνιστεί την τελευταία ημέρα του τουρνουά.

Ο ίδιος βρίσκεται με την Εθνική ομάδα στο Βόλο από χθες Τρίτη, όπου και συνεχίζει την προετοιμασία του και μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε για τα χαρμόσυνα νέα:
«Πιστός στο ραντεβού αφού ήρθε για ακόμη μία φορά η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή τη φορά στο Ρίο της Βραζιλίας μετά από την 13η θέση στο Πεκίνο και την 9η στο Λονδίνο.

Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για εκείνη τη λεπτομέρεια που χάσαμε στο Λονδίνο. Πλέον έχοντας στο πλευρό μου τον παλιό μου προπονητή, Δημήτρη Χίο και σήμερα ομοσπονδιακό, γίνεται η προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα η οποία θα έχει διάρκεια και μετά το καλοκαίρι.

Υπάρχει το υλικό αλλά θέλουμε στήριξη. Αναμφίβολα αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα μπορούσα από το να είμαι άκρως χαρούμενος και ικανοποιημένος, μιας και οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Πέρασαν δύο χρόνια αρκετά δύσκολα με τραυματισμούς, επίπονους αγώνες, κούραση, άγχος αλλά επιτέλους ήρθαν οι διακρίσεις και η πολυπόθητη πρόκριση!».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου