ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλατική διαδρομή στα Τρίκαλα 2.880 μ.

ποδηλατική-διαδρομή-στα-τρίκαλα-2-880-μ-362460

Ποδηλατική διαδρομή, σύμφωνη με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, συνολικού μήκους 2.880 μέτρων περίπου, που έχει ως αφετηρία της το δημοτικό δάσος Φωτάδας της Δημοτικής Ενότητας Καλλιδένδρου και ακολουθώντας βορειοανατολική κατεύθυνσης θα καταλήγει στον υγρότοπο (λίμνη) της Τοπικής Κοινότητας Μικρού Κεφαλόβρυσου της Δημοτικής Ενότητας Φαλώρειας, σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων.

Μάλιστα για την αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο «κατασκευή ποδηλατικής διαδρομής στην αγροτική ύπαιθρο του Δήμου Τρικκαίων – Σύνδεση του δάσους Φωτάδας με τον υγρότοπο στην Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου», συνολικού προϋπολογισμού 123.000 ευρώ, θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί μεθαύριο. Η πράξη αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά στα πλαίσια του ’Αξονα 4 «Εφαρμογή της Προσέγγισης Leader» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013». Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, περίπου 2.310 μέτρα της περιαστικής αυτής ποδηλατικής διαδρομής κατασκευάζονται επί υφιστάμενου χωματόδρομου, 140 μέτρα επί υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης οδού και περί τα 430 μέτρα κατασκευάζονται περιμετρικά του υγρότοπου (λίμνης).

Με το προτεινόμενο έργο, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr και σύμφωνα με το Δήμο Τρικκαίων, επιδιώκεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δίκτυο περιαστικών ποδηλατικών – περιπατητικών διαδρομών στις αγροτικές περιοχές δυτικά του αστικού ιστού της πόλης των Τρικάλων, δημιουργώντας ταυτόχρονα επιπλέον ευκαιρίες για άσκηση ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων, υπαίθριας αναψυχής, αισθητικής αναβάθμισης του τοπίου και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για άμεση έκδοση απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου μεταξύ άλλων απαιτείται η λήψη απόφασης περί αποδοχής της απόφασης ένταξης της πράξης από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και η λήψη απόφασης περί εξουσιοδότησης του Δημάρχου Τρικκαίων για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης υλοποίησης της πράξης αυτής μεταξύ Αναπτυξιακής Τρικάλων Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. – ΚΕΝ.Α.ΚΑ.Π. Α.Ε και του Δήμου Τρικκαίων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου