ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

5ος ο Χρ. Βολικάκης, στο σπριντ των κορυφαίων

5ος-ο-χρ-βολικάκης-στο-σπριντ-των-κορυφ-377169

Ο Χρήστος Βολικάκης, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις, του κατέλαβε την 5η θέση στο σπριντ, τη δεύτερη μέρα του Revolution Cup ποδηλασίας πίστας που γίνεται στο Ντέρμπι της Αγγλίας με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών.

Ο 27χρονος (γεν. 25 Μαρτίου 1988) Βολιώτης πρωταθλητής κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του παγκόσμιου πρωταθλητή Γάλλου Φρανσουά Περβί και να προκριθεί στην 8άδα. Εκεί βρέθηκε απέναντι στον χρυσό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Άγγλο Τζέισον Κένι, από τον οποίο έχασε μεν, αλλά για λίγα μόνο χιλιοστά, και μαζί και τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Ο Χρήστος Βολικάκης αγωνίσθηκε στη συνέχεια για τις θέσεις 5-8 απέναντι στους Γάλλους παγκόσμιους πρωταθλητές Περβί, Λαφάργκ και τον Ολλανδό Χαγκ τους οποίους και νίκησε και κατετάγη 5ος στο αγώνισμα του σπριντ, δείχνοντας ότι δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ζαφείρη Βολικάκη (σ.σ. αδελφό του Χρήστου) που κατέλαβε την 11η θέση στο σπριντ.

Η συνέχεια περιλαμβάνει ακόμα πέντε διοργανώσεις, που όλες θα γίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων αθλητών. Στο Μάντσεστερ (24 Οκτωβρίου 2015), στο Λονδίνο (14 Νοεμβρίου 2015), στη Γλασκόβη (28 Νοεμβρίου 2015), στο Μάντσεστερ (2 Ιανουαρίου 2016), και πάλι στο Μάντσεστερ (23 Ιανουαρίου 2016).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου