ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ρεκόρ πίστας για το Χρ.Βολικάκη

ρεκόρ-πίστας-για-το-χρ-βολικάκη-397490

Ο Βολιώτης ποδηλάτης ήταν ο νικητής και σε διεθνές Grand Prix ποδηλασίας σε πίστα της Ελβετίας

Ρεκόρ πίστας 10.2 και χρυσό στη Ζυρίχη για το Βολιώτη Χρ.Βολικάκη, με δεύτερο τον τρίτο παγκόσμιο πρωταθλητή στα 200 μέτρα φέτος Quentin Lafargue τόσο στα προκριματικά όσο και στα τελικά, νικώντας τον 2-0. Ο χρόνος του ήταν 10.4.

Ο Βολιώτης ποδηλάτης, Χρήστος Βολικάκης πρόσθεσε ένα ακόμα μετάλλιο στην εντυπωσιακή συλλογή του. Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης ήταν ο νικητής και στο διεθνές Grand Prix ποδηλασίας πίστας της Ελβετίας, το «Sprinter Grand Prix Ernst Bretscher Memorial» που έγινε στη Ζυρίχη, κατέκτησε και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ο Χρήστος Βολικάκης αγωνίστηκε στο αγώνισμα του σπριντ, πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στους προκριματικούς αγώνες με 10:240 και κατέρριψε και το επίσημο ρεκόρ της πίστας. Ένας χρόνος αρκετά χαμηλός για 333 μ. τσιμεντένια πίστα.

Στη συνέχεια προκρίθηκε στην 8άδα, πέρασε άνετα στην 4άδα και στους ημιτελικούς κέρδισε με 2-0 τον Ιταλό αντίπαλό του και στον τελικό αγωνίστηκε με τον χάλκινο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2015, το Γάλλο Quentin Lafargue.

Ο Βολικάκης βρέθηκε σε σπουδαία ημέρα, κάτι που έδειξε και με το ρεκόρ της πίστας και κέρδισε στον τελικό του σπριντ το Γάλλο Lafargue με 2-0, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Βολιώτης ποδηλάτης ακόμη κατάφερε να μαζέψει και νέους πολύτιμους βαθμούς για πρόκριση στα Παγκόσμια Κύπελλα και κατ’ επέκταση και για την Ολυμπιάδα του Ρίο, αυτήν τη φορά, πέρα από το αγώνισμα του κέιριν, και στο αγώνισμα του σπριντ. Στο αγωνιστικό καλεντάρι του Βολικάκη ακολουθεί στις 14-16 Αυγούστου το «Revolution Cup» στο Ντέρμπι της Μεγάλης Βρετανίας.

«Με τιμά ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι εκφωνητές του αγώνα χαρακτήρισαν ιστορικό το ρεκόρ μου, καθώς το είχε ο Γερμανός Jeins Fiedler 10.33 και κανένας αθλητής μέχρι τώρα δεν είχε καταρρίψει αυτόν το χρόνο όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο Βολικάκης, τονίζοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τους χορηγούς μου Deltanet travel Μιχάλης Βαμιεδάκης -Keith Bikes – Onex – Agean airlines – Giorgos Alexandris(Giannis Alexandris) -Fitness Factory Alexandros Pesexidis – My athlete Nikos Dimitriadis – sports1solution Petitpetit Kids Wear kabrianis Dimitris – To Podilato Nikiforos Kouris -Yourbike Vaggelis Politis-Oakley Dim Vak – Rotor Harris Katikas- Sunwear Stavros Tassios My team Kastro and my support team Georgiadis Kostas-Maro Marouga- Dimitriadis Nikos».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου