ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στο διεθνή ποδηλατικό χάρτη το Πήλιο

στο-διεθνή-ποδηλατικό-χάρτη-το-πήλιο-593603

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται πανελλήνια συνάντηση στο βουνό των Κενταύρων

Περισσότεροι από 80 ποδηλάτες με τους συνοδηγούς τους αναμένεται να συμμετέχουν στο 2ο Enduro Mountain Βike Days Πηλίου που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4 και 5 Απριλίου στα Καλά Νερά, θέτοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το βουνό των Κενταύρων. Πρόκειται για ένα ποδηλατικό διήμερο το οποίο δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί ουσιαστικά προπομπό του τελικού του Enduro Mediterraneo, που θα ακολουθήσει το Σεπτέμβριο.

Απώτερος στόχος των διοργανωτών, είναι να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα και να προστεθεί ένας επιπλέον αγώνας ποδηλασίας Cross Country κι ένας ορεινού τρεξίματος, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές διαδρομές με ορμητήριο τα Καλά Νερά, αφετηρία το βουνό του κεντρικού Πηλίου και τερματισμό την θάλασσα. Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών.

Η δυναμική που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση καθώς και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν είναι μεγάλη καθώς η περιοχή συνδυάζει το φυσικό κάλλος, τα μονοπάτια και την κατάλληλη υποδομή, ώστε να φιλοξενεί αθλητές και συνοδούς.

Η πρώτη διοργάνωση Enduro Days πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014 και σημείωσε επιτυχία καθώς έδωσαν το «παρών» 70 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Πήλιο μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ολοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ η εκδήλωση έγινε η αφορμή να γνωρίσουν οι ποδηλάτες τις ομορφιές, τα μονοπάτια και τους φιλόξενους ανθρώπους του Πηλίου.

Μέσω της παραπάνω διοργάνωσης, το βουνό των Κενταύρων εντάχθηκε στον ποδηλατικό χάρτη της Ελλάδας και άρχισε να αναπτύσσεται ο αθλητικός τουρισμός ειδικά στο κεντρικό Πήλιο. Τα μονοπάτια έγιναν γνωστά και αρκετοί ποδηλάτες επισκέφθηκαν κατ’ επανάληψη το Πήλιο αναγνωρίζοντας την ομορφιά του τόπου και τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε τα μονοπάτια να είναι σε καλή κατάσταση.

Πλέον το Πήλιο και ο τοπικός διοργανωτής Αλέξανδρος Πετρούτσος (Montis Ordo) χαίρουν την αναγνώριση της ποδηλατικής κοινότητας, ενώ ετοιμάζονται οι διοργανώσεις για το 2015.

Στόχος της παραπάνω διοργάνωσης, εξάλλου, εκτός της τουριστικής προβολής, είναι η ανάδειξη του Πηλίου σε ανταγωνιστικό προορισμό για ποδηλασία και υπαίθριες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επίσης η επέκταση της τουριστικής περιόδου και βραχυπρόθεσμα η προσφορά ελκυστικών πακέτων διακοπών στην Ελληνική και διεθνή αγορά και τέλος η δημιουργία των υποδομών, η άρτια διοργάνωση, η σωστή προβολή και προώθηση στοιχείων, τα οποία μπορούν να συντελέσουν δυναμικά στην καθιέρωση της περιοχής μας ως αθλητικό προορισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου