ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το ελάφι που νομίζει ότι είναι… πρόβατο

το-ελάφι-που-νομίζει-ότι-είναι-πρόβατ-44760

Ένα κόκκινο ελάφι, στη Βρετανία, αποφάσισε να γίνει… πρόβατο. Εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό Εθνικό Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς το δείχνει να έχει ενταχθεί πλήρως σε ένα κοπάδι 100 προβάτων, μαζί με τα οποία ζει, κοιμάται και τρώει εδώ και πολλές μέρες.

Το νεαρό ελάφι φαίνεται πως διαχωρίστηκε από την οικογένειά του, στις ακτές του Σάφολκ, στην ανατολική Αγγλία, με αποτέλεσμα να χαθεί. Δύο εβδομάδες αργότερα, αφότου μετακίνησε τα πρόβατά του σε φυσικό καταφύγιο, βορειοανατολικά του Λονδίνου, ένας βοσκός το ανακάλυψε την ώρα της καταμέτρησης των ζώων του.

«Ασχολούμαι όλη μου τη ζωή με τα πρόβατα, αλλά ποτέ ξανά δεν είχα δει ελάφι να αλληλεπιδρά με αυτά», δήλωσε στο BBC ο Άντριου Κέιπελ, ο βοσκός, στον οποίο ανήκει το κοπάδι. «Δείχνουν να το έχουν αποδεχθεί ως ένα από αυτά.»

Το βρετανικό ίδρυμα ανάρτησε, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, βίντεο με αποσπάσματα από την αρμονική συμβίωση των προβάτων με το ελάφι. «Χαμένο και μοναχικό, ένα νεαρό κόκκινο ελάφι ήρθε σε ρήξη με την παράδοση, βρίσκοντας μια νέα οικογένεια στο Σάφολκ – ένα κοπάδι προβάτων!», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο. Το ελάφι μάλιστα δεν γίνεται αντιληπτό παρά μόνο όταν ο φακός της κάμερας εστιάζει πάνω του, αφού έχει γίνει «ένα» με το κοπάδι.

«Μοιάζει χαρούμενο με τη συμβίωσή του με τα πρόβατα και έχει κάνει αρκετούς φίλους, όμως πηγαινοέρχεται και πηδάει το φράχτη για να τα επισκεφθεί όποτε θέλει», διευκρινίζει ο κ. Κέιπελ. «Βρήκε αυτά τα ζώα, τα οποία είναι στο μέγεθός του, υπάρχει μια κάποια ιεραρχία μέσα στο κοπάδι και αυτή τη στιγμή μάλλον [το ελάφι] θα είναι κάπου στον πάτο της», εκτιμά ο ίδιος.

Παρότι δεν υπάρχουν προβλήματα, το ίδρυμα ελπίζει ότι η οικογένεια του κόκκινου ελαφιού θα ξαναπεράσει από την περιοχή μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πως θα το ξαναδεχτεί στους κόλπους της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου