ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μαζικοί θάνατοι πτηνών και δελφινιών στο Περού

μαζικοί-θάνατοι-πτηνών-και-δελφινιών-303340

Η κυβέρνηση του Περού ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις ακτές, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου ξεβράστηκαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκατοντάδες δελφίνια και θαλασσοπούλια.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες εβδομάδες πάνω από 1.000 πτηνά, κυρίως πελεκάνοι ξεβράστηκαν στις βόρειες ακτές της χώρας, που βρέχονται από τον Ειρηνικό, ενώ στην ίδια περιοχή έχουν εντοπιστεί πάρα πολλά νεκρά δελφίνια.

Το υπουργείο Υγείας δεν έκλεισε τις παραλίες ωστόσο συμβούλευσε τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τις ακτές για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο μαζικός θάνατος των δελφινιών ενδεχομένως οφείλεται σε ιό, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ενώ δεν υπάρχει εξήγηση για τον θάνατο των πελεκάνων.

Η περιοχή όπου ξεβράζονται νεκρά δελφίνια και πτηνά περιλαμβάνει και δημοφιλείς παραλίες κοντά στην πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα σε τουρισμό και οικονομία, καθώς αν και η κύρια περίοδος διακοπών στο Περού έχει ολοκληρωθεί, οι ακτές είναι ακόμα γεμάτες με σέρφερς.Εκτός αυτού, από τη θάλασσα εξαρτάται η επιβίωση χιλιάδων Περουβιανών.

Πηγή: econews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου