ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βάτραχος μικρότερος από… κέρμα

βάτραχος-μικρότερος-από-κέρμα-386952

Μικρότερος και από ένα κέρμα των δέκα σεντς είναι ο πιο μικρόσωμος βάτραχος του κόσμου, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε μια εξερευνητική αποστολή στα δάση της Νέας Γουινέας

Μικρότερος και από ένα κέρμα των δέκα σεντς είναι ο πιο μικρόσωμος βάτραχος του κόσμου, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε μια εξερευνητική αποστολή στα δάση της Νέας Γουινέας.

Ο Paedophryne amau-ensis, όπως ονομάστηκε επίσημα, είναι το μικρότερο είδος βατράχου, αλλά την ίδια στιγμή είναι και το πιο μικροσκοπικό σπονδυλωτό ζώο που έχει ποτέ παρατηρηθεί αφού το μήκος του δεν ξεπερνάει τα 7 χιλιοστά!

Το εξαιρετικά μικρό μέγεθος του εν λόγω βατράχου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι αποτέλεσμα της μακραίωνης διαδικασίας εξέλιξης και της φυσικής επιλογής, αφού αυτό είναι το χαρακτηριστικό που του επιτρέπει να αποφεύγει τους θηρευτές του.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση PloS One, ο Paedophryne amauensis, κρύβεται μέσα στις φυλλωσιές των δέντρων και μπορεί άνετα να μιμείται τους ήχους που βγάζουν διάφορα έντομα ούτως ώστε να ξεγελάει τους φυσικούς εχθρούς του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου