ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φονική ασθένεια σαρώνει τις νυχτερίδες

φονική-ασθένεια-σαρώνει-τις-νυχτερίδ-394043
Τουλάχιστον 5,7 εκατομμύρια νυχτερίδες σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά πέθαναν από το «Σύνδρομο της Λευκής Μύτης», μια θανατηφόρο ασθένεια που οφείλεται σε μύκητα.Η ασθένεια ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το 2006 σε μια σπηλιά στη Νέα Υόρκη.
Όπως αναφέρει το econews,πριν λίγο καιρό η αμερικανική Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής σφράγισε σπηλιές και ορυχεία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη μετάδοση της νόσου, καθώς οι νυχτερίδες είναι πολύτιμες για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι νυχτερίδες στην ουσία αποτελούν «φυσικό εντομοκτόνο», αφού περιορίζουν τον πληθυσμό των βλαβερών ζιζανίων που καταστρέφουν τις καλλιέργειες, αλλά και τα έντομα που μεταδίδουν ασθένειες στους ανθρώπους.
Οι νυχτερίδες που προσβάλλονται από το «Σύνδρομο της Λευκής Μύτης» παρουσιάζουν ιδιαίτερα ασυνήθιστη συμπεριφορά, καθώς ξυπνούν τους χειμερινούς μήνες και πετούν έξω από τη σπηλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η φονική ασθένεια μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς και αν η εξάπλωσή της δεν σταματήσει άμεσα, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για αφανισμό των νυχτερίδων στην Αμερική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου