ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Κλίβανος» η Αριζόνα: Σφοδρός καύσωνας με 49ο C

κλίβανος-η-αριζόνα-σφοδρός-καύσωνα-421652

Θερμοκρασίες-ρεκόρ αναμένεται να καταγραφούν σε τμήμα των νοτιοδυτικών ΗΠΑ σήμερα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για την ασφάλεια των πολιτών και να υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων.

Εξαιτίας του καύσωνα, ο υδράργυρος αναμένεται να ανέλθει σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ, έως τους 48,9 βαθμούς κελσίου, στο Φοίνιξ της Αριζόνας, προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Σήμερα θα έχουμε την κορύφωση του φαινομένου, αύριο η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, αλλά και πάλι αναμένουμε θερμοκρασίες άνω των 46,1 βαθμών στο Φοίνιξ» δήλωσε η μετεωρολόγος Μπιάνκα Ερνάντεζ της Μετεωρολογική Υπηρεσία του Φοίνιξ.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Sky Harbor του Φοίνιξ οι ιθύνοντες αποφάσισαν τη ματαίωση 43 πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο για τις ώρες που θα επικρατούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Φοίνιξ καταγράφονται εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή. Την 26η Ιουνίου του 1990, ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στους 50 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ όλων των εποχών στο αεροδρόμιο Sky Harbor.

Την ίδια ώρα στο Ντεθ Βάλεϊ στην ανατολική Καλιφόρνια και στην πόλη Νιντλς κοντά στα σύνορα της Αριζόνας, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η ανώτερη θερμοκρασία θα ανέλθει έως και τους 52,8 βαθμούς κελσίου αυτήν την εβδομάδα.

Η αρχή διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου προειδοποίησε τους τουρίστες για τις ακραίες συνθήκες που θα δημιουργήσει ο καύσωνας με ανάρτησή της στον ιστότοπό της. Εξέδωσε επιπλέον προειδοποίηση για σφοδρό καύσωνα στο Γκραν Κάνιον στην Αριζόνα, προτρέποντας τους πεζοπόρους να πίνουν πολλά υγρά και να τρώνε αλμυρά σνακ.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες που διαχειρίζονται το δίκτυο ηλεκτροδότησης ζήτησαν από τους καταναλωτές να προσέχουν ιδιαίτερα τις ώρες που θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες προκειμένου να αποφευχθούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου