ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυστραλία: 205 ρεκόρ θερμοκρασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού

αυστραλία-205-ρεκόρ-θερμοκρασιών-στη-δι-539103

Σίδνεϊ, Καμπέρα και Μπρισμπέιν κατέγραψαν τις θερμότερες ημέρες τους – Μεγάλες επιπτώσεις σε οικονομία, ενέργεια, υγεία, περιβάλλον

Το πιο ζεστό καλοκαίρι τωνν τελευταίων δεκαετιών βίωσαν οι κάτοικοι της Αυστραλίας, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 205 ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σε όλη την επικράτεια της αχανούς χώρας.

Το πλέον ανησυχητικό σημάδι, ήταν ότι σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ, η Καμπέρα και το Μπρισμπέιν, καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων ετών, ενώ στην Αδελαΐδα καταγράφηκε η πιο ζεστή μέρα των Χριστουγέννων τα τελευταία 70 χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα του Κλιματικού Συμβουλίων της Αυστραλίας, οι κλιματικές αλλαγές έχουν ως συνέπεια την αύξηση των θερμών ρευμάτων προς την Ωκεανία, γεγονός που καθιστά το περιβάλλον θερμότερο, ξηρότερο και με ξαφνικότερες και εντονότερες καταιγίδες.

«Οι ημέρες με μεγαλύτερη ζέστη και θερμότερο αέρα θα εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά σε όλη την Αυστραλία και θα θέσουν σε ρίσκο την ενέργεια και ολόκληρη την οικονομία της χώρας, αλλά και τα συστήματα υγείας και το περιβάλλον», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου