ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι κερασιές άνθισαν πρόωρα στην Ιαπωνία, η Ανοιξη έρχεται…

οι-κερασιές-άνθισαν-πρόωρα-στην-ιαπων-558826

Η πολυπόθητη για όλους μας Ανοιξη με τα χρώματα και τις μυρωδιές της έφτασε νωρίς στην ανατολική ιαπωνική πόλη Kawazu. Μια μικρή πόλη, που βρίσκεται λίγο έξω από το Τόκιο και η οποία είναι διάσημη για τις 8.000 κερασιές της που ανθίζουν νωρίτερα από τις υπόλοιπες, «χρωματίζοντας» το μουντό περιβάλλον και σηματοδοτώντας το πέρασμα από τον χειμώνα στην Ανοιξη.

Οι κερασιές της Ιαπωνίας, οι οποίες ονομάζονται Sakura στα ιαπωνικά, συνήθως ανθίζουν στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου. Ωστόσο, τα δέντρα της Kawazu ανήκουν σε μια μοναδική ποικιλία που ανθοφορεί νωρίτερα από όλες τις άλλες.

Αυτές τις μέρες, η μικρή αυτή πόλη μετατρέπεται σε μια «Wonderland» για μικρούς και μεγάλους. Ενα μικρό ατμοκίνητο τρένο μεταφέρει τους επιβάτες σε ένα ταξίδι μέσα από τα ευωδιαστά αρώματα και τις αμέτρητες αποχρώσεις του ροζ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα δέντρα φωτίζονται από ειδικούς προβολείς, με τις αντανακλάσεις τους να χορεύουν πάνω στα ήρεμα νερά της χερσονήσου Ίζου.

Συμβολίζουν την προσωρινή ομορφιά της ζωής

Εκτός από το μοναδικό θέαμα, οι κερασιές έχουν μια άκρως συμβολική και πολιτιστική σημασία για την Ιαπωνία. Η παροδική φύση της ομορφιάς τους ταυτίζεται συχνά με τη ζωή, αντιπροσωπεύοντας την προσωρινή ομορφιά της ζωής, την αποδοχή του κάρμα και το ενδεχόμενο του θανάτου.

Για αυτούς τους λόγους, εμφανίζονται συχνά στην ιαπωνική τέχνη, και έχουν αναδειχτεί ως η σήμα – κατατεθέν εικόνα της ίδιας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το Cherry Blossom Festival, το ετήσιο φεστιβάλ ανθισμένων κερασιών της πόλης Kawazu (το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 10 Μαρτίου) προσελκύει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της. Και οι τυχεροί επισκέπτες, έχουν ήδη ξεκινήσει να τραβούν υπέροχες φωτογραφίες και να τις ανεβάζουν στο instagram. Πολλές, πολύχρωμες, μυρωδάτες εικόνες.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου