Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά το μαγείρεμα στο σπίτι;

Τελευταία ενημέρωση: 2017-01-13, 04:47:31
Φωτο:diaitologia.gr
Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά το μαγείρεμα στο σπίτι;

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες:

Ακόμη και όταν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας, αλήθεια; Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς να μας πει το σωστό τρόπο. Γι΄ αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.

Και αυτό, γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 14 χρόνια. Αν επιλέξεις να διαδόσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί. Στο κάτω κάτω, είναι καλό για όλους…

Πηγή:  oikologos.gr

Σχόλια
Τηγανέλαια
Μέγα λάθος αυτό που προτείνεις, δεν βοηθάς έτσι το περιβάλλον.Τα τηγανέλαια τα συλλέγουμε και τα πηγαίνουμε για ανακύκλωση στο Βασιλόπουλο επι της 2ας Νοεμβρίου,η στο Πανθεσσαλικό στάδιο όταν γίνεται η διάθεση των τροφίμων απο την ΑΝΩΣΗ.
Γιάννης - 2017-01-14 21:42:32
ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ
Αν θελουμε μπορουμε να το παμε στο μαρκετ βασιλοπουλος της 2ας Νοεμβριου που εχει μεγαλο δοχειο ανακυκλωσης για τηγανελαια.Αυτα ισχυουν για τον Βολο.
αλεξανδρος - 2017-01-13 07:34:00
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=