ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σημαντικές διακρίσεις για την Coca-Cola και τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης

σημαντικές-διακρίσεις-για-την-coca-cola-και-τ-681105

Η δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον να εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης στη λειτουργία και τα προϊόντα της, αναγνωρίστηκε με 2 σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η καινοτομία της εταιρείας επιβραβεύτηκε στην τελετή απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον», με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Προϊόντων & Υπηρεσιών, για την καινοτόμο φιάλη PET του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ. Η φιάλη με 24% λιγότερο πλαστικό συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων κατά 23,81%, και παράλληλα με τον ειδικό σχεδιασμό της βοηθά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον απονέμονται κάθε 2 χρόνια από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και διοργανώνονται στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Τα βραβεία αναδείκνύουν βέλτιστες πρακτικές όπως τη σύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία.

Παράλληλα, η ολιστική προσέγγιση στην ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων, πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το European Water Stewardship (EWS) για τη μονάδα του Αιγίου, όπου παράγεται και εμφιαλώνεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ. Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στον κλάδο τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα που διακρίνεται σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό θεσμό EuropeanWaterPartnership που αξιολογεί και πιστοποιεί τις βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης νερού. H μονάδα του Αιγίου έλαβε Χρυσή Διάκριση (Gold Certification) με επίτευξη 100% στους 49 δείκτες του EWS, ενώ είναι μόλις το δεύτερο εργοστάσιο στη χώρα μας που πιστοποιείται. Μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθεί και η πιστοποίηση της μονάδας Σχηματαρίου.

Σχετικά με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Με σταθερή παρουσία εδώ και 27 χρόνια, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ. Προϊόν της Coca – Cola Τρία Έψιλον, εμφιαλώνεται από το 1989 στην περιοχή του Αιγίου Αχαΐας, κάτω από συνθήκες αυστηρών ελέγχων. Η άριστη ποιότητά του διασφαλίζεται μέσω της πλήρους καθετοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας και της πιστοποίησης των εγκαταστάσεων από τον ανεξάρτητο φορέα Lloyd’s. Διατίθεται σε γυάλινη φιάλη του 1lt, PET των 500ml, 1lt και 1,5lt, καθώς και σε πολυσυσκευασίες (6×1,5lt και 12x500ml). Tο 2005 το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ λάνσαρε το ΑΥΡΑ Bloom, το Πρώτο Φυσικό Μεταλλικό Νερό που απευθύνεται σε παιδιά και διατίθεται σε πέντε διάφανες χρωματιστές συσκευασίες των 330 ml και πολυσυσκευασία (6x330ml), Το 2006, λάνσαρε επίσης το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ Active Cap σε εργονομικό μπουκάλι των 750ml που εφαρμόζει τέλεια στο χέρι και εύχρηστο καπάκι για εύκολη μεταφορά και ελεγχόμενη κατανάλωση. Με προσανατολισμό την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ υποστηρίζει με δράσεις τόσο την κοινωνία όσο και το περιβάλλον.

Μάθετε περισσότερα στο www.avrawater.gr, www.facebook.com/avrawater.gr και www.youtube.com/avrawater

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 47 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari.

Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr και στο Facebook: www.facebook.com/CocaCola3E

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου