ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ε.Ε: Διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

ε-ε-διαβουλεύσεις-για-την-αντιμετώπισ-700048

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη.

Σκοπός του συμβουλίου ήταν η προετοιμασία των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της συνόδου, που θα λάβει χώρα στο Μαρακές του Μαρόκου τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παρά τις επιμέρους αντιθέσεις και διαφορετικές οπτικές, στο συμβούλιο υπουργών συμφωνήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπροσωπηθεί με ενιαία φωνή, προκειμένου να έχει μία ισχυρή παρουσία και να μπορέσει, για ακόμα μία φορά, να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες δημιουργίας ενός ισχυρού νομικά δεσμευτικού νομικού εργαλείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν κυρώσει έως την 7η Οκτωβρίου τη Συμφωνία των Παρισίων, να ενημερώσουν από κοινού τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία πριν από την έναρξη της συνόδου του Μαρακές.

Ο κ. Τσιρώνης ενημέρωσε ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την κύρωσή της με την εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 5 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου