ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Άγνωστο είδος μύγας ανακαλύφθηκε στις… Βρυξέλλες

άγνωστο-είδος-μύγας-ανακαλύφθηκε-στι-835135

Ένα νέο είδος μύγας ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε έναν βοτανικό κήπο των Βρυξελλών, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βασιλικό Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών του Βελγίου (IRSNB).

«Δεν βρίσκουμε κάθε μέρα ένα νέο είδος εντόμου στο Βέλγιο!» ανέφερε ενθουσιασμένος ο εντομολόγος Πάτρικ Γκρουτάερτ.

Η μύγα, που βαφτίστηκε Drapetis bruscellensis, βρέθηκε χάρη σε μια εντομοπαγίδα που είχε τοποθετηθεί το 2015 στον βοτανικό κήπο Ζαν Μασάρ, στις παρυφές του Δάσους του Σουάν, έξω από τη βελγική πρωτεύουσα.

Μεταξύ των εντόμων που συνέλεξαν οι επιστήμονες βρισκόταν και μια μικροσκοπική μύγα, μεγέθους μόλις δύο χιλιοστών, με μαύρο, γυαλιστερό θώρακα. Μελετώντας εξονυχιστικά το DNA της και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της (τις κεραίες, τα πόδια, ακόμη και τα γεννητικά όργανα) αντιλήφθηκαν το μέγεθος της ανακάλυψής τους.

«Είναι πάρα πολύ σπάνιο να ανακαλύπτεται ένα άγνωστο είδος στο Βέλγιο. Η τελευταία ανακάλυψη νέου είδους μύγας χρονολογείται πριν από 20 χρόνια» είπε ο Γκρουτάερτ, εξηγώντας ότι η πανίδα της δυτικής Ευρώπης έχει μελετηθεί εκτεταμένα και, κατά συνέπεια, είναι δύσκολο για τους επιστήμονες να βρίσκουν νέα είδη.

Η Drapetis bruscellensis ζει κυρίως σε κορμούς δέντρων και σε φύλλα ενώ τρέφεται με ακάρεα και με έντομα ακόμη πιο μικρά από την ίδια, ανέφερε το Ινστιτούτο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου