ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένα νεογέννητο… γιγαντιαίων διαστάσεων

ένα-νεογέννητο-γιγαντιαίων-διαστάσ-839395

Ενα γιγάντιο πάντα γεννήθηκε τη νύχτα στο βελγικό πάρκο Pairi Daiza, γεγονός πολύ σπάνιο για το είδος αυτό που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Μαμά του, η Χάο Χάο, που ζει από το 2014 στο πάρκο, το οποίο ανακοίνωσε μαζί με τον κινέζο ειδικό του Κέντρου Προστασία και Ερευνας για το Γιγάντιο Πάντα με «τεράστια χαρά» την ευτυχή εξέλιξη.

«Σε διάστημα είκοσι ετών, δύο ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτύχει, με τη βοήθεια της Κίνας, την αναπαραγωγή γιγάντιων πάντα: η Αυστρία και η Ισπανία. Το Βέλγιο είναι κατά συνέπεια η τρίτη χώρα που προσφέρει στην Ευρώπη ένα γιγάντιο πάντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πάρκου Pairi Daiza, υπενθυμίζοντας ότι μόνο 2.000 άτομα του είδους έχουν απομείνει σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Από την άποψη αυτή, κάθε γέννηση είναι ένα θαύμα», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του πάρκου που βρίσκεται στη Μπρυζελέτ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων δυτικά των Βρυξελλών.

Η Χάο Χάο και ο σύντροφός της Σινγκ Χούι, από την Κίνα, έτυχαν θερμής υποδοχής στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο 2014. Σύντομα, έγιναν η ατραξιόν του πάρκου Pairi Daiza.

Οταν η Χάο Χάο έδειξε τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης, οι αρχές του πάρκου τήρησαν επιφυλακτική στάση για τις πιθανότητες ευτυχούς κατάληξης της κύησης.

«Για πολλές εβδομάδες έτρωγε τη διπλάσια ποσότητα μπαμπού, έπειτα σταδιακά άρχισε να αδιαφορεί για το φαγητό και να αρνείται να βγει από τη φωλιά της. Κοιμάται πολύ και είναι αρκετά νωθρή», είχε εξηγήσει τότε η υπεύθυνη του πάρκου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου