ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξι νεκρά ζώα από φόλες στον Αλμυρό

εξι-νεκρά-ζώα-από-φόλες-στον-αλμυρό-61073

Ασυνείδητοι χτύπησαν εκ νέου σκορπώντας το θάνατο

Νέο κρούσμα θανάτωσης αδέσποτων ζώων προχθές στον Αλμυρό. Ασυνείδητοι έριξαν φόλες δηλητηριάζοντας έξι σκύλους. Το ξημέρωμα βρήκε χθες φιλόζωους σε απελπιστική θέση. Οι φρικτές εικόνες των νεκρών ζώων προκάλεσαν δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση.

Τα βρήκα έξω από το δρόμο μου στην οδό Βόλου, είπε η πρώην πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» Αθηνά Υφαντή, η οποία αντίκρισε δύο από τα μεγαλόσωμα ημίαιμα προστατευόμενα αδέσποτα της γειτονιάς που είχε, θανατωμένα. «Ηταν εμβολιασμένα και φορούσαν περιλαίμιο» τόνισε δυσαρεστημένη. Η αιτία θανάτου των ζώων ήταν εξόφθαλμη. Ασυνείδητοι, είπε η κ. Υφαντή, έριξαν φόλες, για να τα δηλητηριάσουν. «Δυστυχώς, δεν πρόκειται για τα μοναδικά κρούσματα θανάτωσης ζώων που έχουμε. Υπήρξαν επανειλημμένα και άλλα στο παρελθόν και μάλιστα παράλληλα σε πολλές δημοτικές ενότητες του δήμου» συμπλήρωσε. Η ίδια είπε ότι ενημερώθηκε από άλλο ζωόφιλο ότι προχθές βρέθηκαν άλλα τέσσερα ζώα θανατωμένα. Ο άνθρωπος έσπευσε στο δήμο, είπε, προκειμένου να ενημερωθεί εάν ο σκύλος του βρίσκεται ανάμεσα στα νεκρά ζώα που περισυλλέχθηκαν.

Η πρώην πρόεδρος λέει ότι η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. «Μόλις πριν από δέκα μέρες βρήκα έξω από την πόρτα μου εντόσθια με πράσινη σκόνη» συμπλήρωσε.

Τα αδέσποτα τριγυρνούν σε αγέλες σε όλες τις γειτονιές στον Αλμυρό. «Το φαινόμενο έχει δυσαρεστήσει πολύ κόσμο με αποτέλεσμα αρκετοί να καταφεύγουν στη χειρότερη λύση, να θανατώνουν τα ζώα. Ομως, πρέπει επιτέλους να υπάρξει παραδειγματισμός. Εγκληματίες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν ώστε να σταματήσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα» είπε η ίδια. Οι τοπικοί φορείς έχουν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στη δημοτική αρχή Αλμυρού. Η πρώην πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου λέει ότι «φιλόζωοι, επαγγελματοβιοτέχνες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το Ειδικό Σχολείο όλοι πήγαμε στο δήμο πριν τρεις μήνες και ζητήσαμε ακρόαση από το δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη. Προτείναμε να γίνουν στειρώσεις και λάβαμε την υπόσχεση ότι σε ένα βάθος χρόνου θα δοθεί λύση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα.

Υπάρχουν παντού αγέλες αδέσποτων ζώων. Στις εργατικές κατοικίες, στην Ευξεινούπολη, στην Αμαλιάπολη, στον Αλμυρό, παντού. Σε κάθε γειτονιά υπάρχουν περίπου πέντε με έξι αδέσποτα», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου