AROUND THE WEB

Κωμικοτραγικό βίντεο για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα

κωμικοτραγικό-βίντεο-για-την-ατμοσφα-84340

Το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα δεν είναι αστείο, ωστόσο μια ομάδα εκστρατείας ελπίζει πως η παράξενη νέα ταινίας της θα προκαλέσει τόσο γέλια όσο και δράση στους αστούς Κινέζους.

Οι «τριχωτές μύτες» απεικονίζουν ένα ζοφερό μέλλον όπου οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει μακριά μαλλιά στις μύτες τους για να φιλτράρουν το νέφος. Το βίντεο τελειώνει με μια προειδοποίηση πως αν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, η μόλυνση θα τους αλλάξει.

Η φιλανθρωπική οργάνωση WildAid, δήλωσε πως θέλουν οι άνθρωποι να σταματήσουν να περιμένουν την κυβέρνηση να λάβει δράση για να διορθώσει το πρόβλημα.

«Θέλαμε να βρούμε έναν χιουμοριστικό τρόπο για να μιλήσουμε για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε η εκπρόσωπος της WildAid Κίνας, Μάι Μέι.

«Η αλλαγή δεν είναι δύσκολη»

«Οι τριχωτές μύτες» δείχνουν μια ομάδα στιλάτων Κινέζων – κι ενός σκύλου – να έχουν καλλωπισμένα μαλλιά στις μύτες τους στην καθημερινή τους ζωή σε ένα «σάπιο, πνιγερό αέρα και το ατελείωτο νέφος».

Το βίντεο δείχνει επίσης και μια νεαρή οικογένεια με το μωρό τους το οποίο έχει τριχωτή μύτη και χίπστερς να παίζουν σε μια πισίνα καθώς και ένα ζευγάρι που έχει βγει ραντεβού.

«Γι’ αυτούς, αυτός είναι ο τρόπος ζωής» λένε οι λεζάντες.

Αλλά ένας άνδρας αποφασίζει να βάλει ένα τέλος στην «τυφλή υποβολή» και ξυρίζει την τριχωτή μύτη του ώστε να μπορεί να αναπνεύσει «γιατί μου θυμίζει ότι κάποτε ο ουρανός ήταν μπλε».

«Αλλάξτε την ατμοσφαιρική ρύπανση προτού σας αλλάξει αυτή» λέει η τελική λεζάντα.

Η Κυρία Μέι δήλωσε πως η WildAid θέλει να περάσει στους ανθρώπους το μήνυμα πως πρέπει να σταματήσουν να περιμένουν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την ρύπανση και την κλιματική αλλαγή και αντ’ αυτού να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να κάνουν τον κόσμο πιο πράσινο.

Η καμπάνια στοχεύει κυρίως στους νέους Κινέζους, ιδίως στους χρήστες του διαδικτύου, διότι αυτοί «έχουν τη θέληση να αλλάξουν, να δεχτούν νέες ιδέες ενώ είναι προετοιμασμένοι για κάτι καλύτερο».

Πηγή: BBC/ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου