ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στη Βρετανία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

στη-βρετανία-το-μεγαλύτερο-υπεράκτιο-116717

Ο δανικός κολοσσός αιολικής ενέργειας Dong Energy ανακοίνωσε πρόσφατα ένα σχέδιο για την κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, στα ανοιχτά των ακτών του Γιόρκσαϊρ.

Το έργο, με την ονομασία Hornsea, θα καταλαμβάνει έκταση άνω των 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από τις ακτές της Μ. Βρετανίας, και θα είναι πλήρως λειτουργικό μέσα στο 2020.

Το έργο Hornsea αναμένεται να παράγει 1,2 γιγαβάτ ισχύος, αποτελώντας το πρώτο αιολικό πάρκο στον κόσμο που θα υπερβαίνει το ένα γιγαβάτ παραγωγικής δυναμικότητας.

Το πάρκο θα αποτελείται από ανεμογεννήτριες των επτά μεγαβάτ, ύψους 190 μέτρων, τις μεγαλύτερες στην αγορά.

Η εγκατάσταση υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να παρέχει ενέργεια σε πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου, Άμπερ Ραντ, εξήρε το σχέδιο, δηλώνοντας πως «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και αυτή η επιτυχία μόνο αυξάνεται.

Η επένδυση δείχνει το σχέδιό μας για την οικοδόμηση ενεργειακών υποδομών για τον εικοστό πρώτο αιώνα».

Η Dong Energy, το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας ανήκει στο δανικό κράτος, έχει επενδύσει σχεδόν οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ σε αιολική ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια, αλλά το νέο έργο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυσή της μέχρι σήμερα.

Το έργο Hornsea αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας για την κατασκευή της εγκατάστασης και άλλες 300 θέσεις για τη λειτουργία του, όταν ολοκληρωθεί.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου