ΠΕΝΘΙΜΑ

Νεκρολογία

νεκρολογία-258241

Για το Θανάση Καλογιάννη

Η είδηση του θανάτου του σπουδαίου φίλου Θανάση Καλογιάννη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία!Είναι απίστευτο γεγονός ότι έφυγε ο μεγάλος πρωταθλητής που είχα την τύχη να γνωρίζω από το 1980.Δεκαπεντάχρονος και αήττητος από τότε! Κέρδιζε σε όλες τις κούρσες ακόμη και αρκετά μεγαλύτερούς του καταξιωμένους αθλητές!

Πρωταθλητής στις κατηγορίες παίδων, εφήβων και ανδρών! Οι διακρίσεις και τα ρεκόρ του συνεχόμενα χάρη στο εξαιρετικό,μοναδικό ταλέντο του αλλά και στη σκληρή δουλειά υπό την επίβλεψη του δάσκαλου προπονητικής κ.Στάθη Τοπαλίδη.

Η προσήλωση στους αθλητικούς στόχους και στην αδιάκοπη προσπάθεια ήταν σπάνια και ιδιαίτερη για τη νεαρή ηλικία του! Και χαρακτήρας του δαμαντένιος!

Συναισθηματικός,σεμνός,χωρίς έπαρση,καταδεκτικός, οξυδερκής με χιούμορ,ειλικρινής, ήταν η ψυχή της παρέας. Πάντα πρόθυμος να συμπαρασταθεί, να βοηθήσει,να εμψυχώσει. Τιμούσε και εμπιστευόταν τους φίλους του.

Θεωρώ ότι δεν εξελίχθηκε σε ολυμπιονίκη ή παγκόσμιο πρωταθλητή όπως θα μπορούσε, επειδή τα πιστεύω του στα αγνά αθλητικά ιδεώδη και η ισχυρή προσωπικότητά του δεν του επέτρεπαν επιπλέον ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Κρίμα που δεν υπάρχει αφέτης ανάκλησης για να τον γυρίσει πίσω από αυτή την κούρσα που τόσο πολύ βιάστηκε να ξεκινήσει!
Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας Αθανάσιος όπως και το όνομά του!

Χρήστος Βενέτης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου