ΠΕΝΘΙΜΑ

Νεκρολογία

νεκρολογία-300491

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΑΚΑΤΣΟΥΛΑΣ

Γράφει ο Βασίλης Μπρακατσούλας, τ. Νομάρχης Μαγνησίας

Πριν πενήντα περίπου μέρες έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε ο πρώτος εξάδελφος μου και βολιώτης στην καταγωγή και στη διαμονή, Γιώργος Μπρακατσούλας, γιός του Περικλή και της Κούλας. Τελείωσε με επιτυχία τις εγκύκλιες σπουδές του, εντάχθηκε στην συνέχεια στο τεχνικό τμήμα του ΟΣΕ, και εργάστηκε με αφοσίωση και επιμέλεια ώσπου συνταξιοδοτήθηκε, ενώ συμμετείχε στις πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις του σωματείου των σιδηροδρομικών.

Δημιούργησε οικογένεια από την σύζυγό του Λένα, πηλιορείτισσα την καταγωγή και απέκτησαν το γιό τους Περικλή, ο οποίος έκανε καλές σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας και στο εξωτερικό και ήδη εργάζεται σε επώνυμη και μεγάλη εταιρεία, στην Πράγα της Τσεχίας.

Ο Γιώργος συμμετείχε επίσης στην κοινωνική ζωή του Βόλου και πρόσφερε στους φίλους και συμπολίτες του αφιλοκερδώς υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις.

Κορυφαία και εντυπωσιακή πράξη του υπήρξε κατά την τελευτή του βίου του, όταν απευθύνθηκε στις παρούσες εκείνη την στιγμή συζυγό του Λένα και αδελφή του Σούλα και με ψυχραιμία και ορθή λειτουργία του νου, τις κάλεσε να ομονοούν και να βοηθούν τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

Είναι τέλος ενδεικτικό ότι κατά την κηδεία και το μνημόσυνό του συνέρρευσε πολύ κόσμος από τη Μαγνησία και άλλες περιοχές.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Βολιώτικης γης που κάλυψε το λείψανό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου