ΠΕΝΘΙΜΑ

Ένας χρόνος χωρίς τον Σάκη Καραθάνο

ένας-χρόνος-χωρίς-τον-σάκη-καραθάνο-527327

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Σάκης Καραθάνος και η κοινωνία μας έγινε ξαφνικά φτωχότερη. Γιατί ο Σάκης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος με πολλά χαρίσματα και σπάνιες αρετές που δε βρίσκει κανείς εύκολα σήμερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Απλός, αυθεντικός, καλοπροαίρετος, φιλικός και δοτικός προς όλους, μια προσωπικότητα που ξεχώριζε, με ανεξάντλητες αποσκευές ανθρωπιάς, αγάπης και καλοσύνης, μια προσωπικότητα που είχε μόνο φίλους.

Ο Σάκης Καραθάνος υπήρξε ένας ωραίος άνθρωπος, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχή. Ακτινοβολούσε με το γνήσιο χαμόγελό του και πάντα κέρδιζε του συνομιλητές του. Ένας ωραίος άνθρωπος, που τον σεβάστηκε ακόμα και ο χρόνος.

Ο Θεός τον αξίωσε, με την αγαπημένη του σύζυγο, να αποκτήσουν μια θαυμάσια οικογένεια, δυο εξαίρετα παιδιά και τέσσερα αξιαγάπητα εγγόνια, που τον λάτρευαν και που με τις επιτυχίες τους μόνο χαρές του χάριζαν. Και εκείνος τους προσέφερε πλούσια και απέραντη την αγάπη, τη στοργή και τη φροντίδα του. Κι ήταν πολύ περήφανος γι’ αυτά…

Ως διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας και αργότερα της Τράπεζας Αττικής, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι τον θυμούνται με σεβασμό και εκτίμηση.

Ο Σάκης Καραθάνος υπήρξε ένα εξέχων μέλος της βολιώτικης κοινωνίας, με προσφορά σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα στον συνάνθρωπο. Ένα φιλοσοφημένο άτομο, με ελεύθερο πνεύμα, με μοναδικό ήθος και αξιοπρέπεια, που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην κοινωνία. Μα ακόμα ο Σάκης υπήρξε ένας πολύ αγαπητός και αξέχαστος φίλος που με την αποδημία του δημιούργησε σ’ όλους μας ένα ανεκπλήρωτο κενό.

Πιστός στις παντοτινές και πανανθρώπινες αξίες και κυρίως στις αρχές της χριστιανικής πίστης, με καρτερία, υπομονή και γαλήνη ανέβηκε το γολγοθά της αναχώρησής του, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα που ήταν συνέχεια κοντά του, δίπλα του, στο προσκέφαλό του. Και έφυγε ήρεμα με ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη, όπως με το χαμόγελο ήταν και σ’ όλη την επίγεια ζωή του.

Σάκη καλέ μας και αξέχαστε φίλε, σου ευχόμαστε καλό παράδεισο, που σου αξίζει.

Οι λίγες αυτές γραμμές ας είναι ένα ελάχιστο αντίδωρο στη μνήμη σου, που πίστεψέ μας παραμένει και θα παραμένει άσβηστη σε όλους μας.

Ένας φίλος από τα παλιά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου