ΠΕΝΘΙΜΑ

Νεκρολογία ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

νεκρολογία-τακη-παπαπαναγιωτου-630845

Πριν από περίπου σαράντα ημέρες έφυγε από κοντά μας ο Τάκης Παπαπαναγιώτου. Παρ’ όλο που ήταν Βολιώτης από καταγωγής, εν τούτοις όταν παντρεύτηκε τη Βολιωτοπούλα, την πανέμορφη Νίτσα Ματσάγγου ο Βόλος όχι μόνον έγινε δεύτερη πατρίδα του αλλά θαυματούργησε, γιατί όντας πολιτικός μηχανικός, σε συνεργασία με τον αδελφό του Πέτρο έχτισαν, για να μην θεωρηθεί υπερβολικό, πάμπολλα από τα γκρεμισμένα από τον σεισμό του 1955 παλιά σπίτια του Βόλου.

Άριστοι τεχνοκράτες στην δουλειά τους, δεν προλάβαιναν ν’ ανταποκριθούν στις παραγγελίες που τους ανέθεταν. Ξεχωρίζουμε το αρχοντικό της οικογένειας Αντωνοπούλου που εξωτερικά χτίστηκε με προδιαγραφές πολυκατοικίας στο εσωτερικό όμως διατήρησε όλο το στυλ και το διάκοσμο που είχε το παλιό αρχοντικό. Το ζεύγος Παπαπαναγιώτου έζησε μια αξιοπρεπή ζωή, μεγάλωσε την οικογένειά τους αποκτώντας δυο γιούς τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο και ήταν πιστοί και συνεπείς φίλοι. Αγαπούσαν τα ταξίδια και είχαν επισκεφτεί όλες τις χώρες σχεδόν ανά την υφήλιο. Όταν αντιμετώπισαν δυσκολίες στην δουλειά τους περιορίστηκαν γιατί ήταν υπεύθυνα και αξιοπρεπή άτομα. Επανήλθαν όμως οικονομικά και άνοιξαν το σπίτι τους με περισσή αγάπη, σε όλους εμάς τους φίλους τους. Ήταν μοναδικοί στην περιποίηση και στην προσέγγιση όλων μέχρι που έφτασε η ώρα και η αρρώστια χτύπησε με οδυνηρό τρόπο την πανέμορφη Νίτσα. Αγωνίστηκε η αγαπημένη μητέρα και σύζυγος αλλά τους άφησε πριν έξι χρόνια. Ο Τάκης, δέχθηκε το πλήγμα με αξιοπρέπεια και προσπαθούσε με τους δυο γιούς του να ορθοποδήσουν. Υπέφερε χωρίς να γίνει φορτικός στους φίλους του και πριν από λίγο καιρό ακολούθησε κι εκείνος το δρόμο που θα τον έφερνε κοντά στην αγαπημένη του σύζυγο.

Στα δυο παιδιά της οικογένειας ευχόμαστε ν’ αντιμετωπίσουν το θάνατο του πατέρα τους με την γνώση ότι ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας ξεχωριστός οικογενειάρχης και ένας μηχανικός που άφησε την σφραγίδα του στον μετασεισμικό Βόλο.

ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου