ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Bγήκε έπειτα από 16 χρόνια στη φυλακή με δάκρυα στα μάτια

bγήκε-έπειτα-από-16-χρόνια-στη-φυλακή-με-δ-722708

Ο 72χρονος ομογενής Γιώργος Σουλιώτης αποφυλακίστηκε την Τετάρτη, έπειτα από 16 χρόνια στη φυλακή για φόνο και εμπρησμό, με δάκρυα στα μάτια. Αγκάλιασε την οικογένειά του και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε μόνο να δει τον ήλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Los Angeles Times», o ομογενής είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς αναστολή, μετά τη φωτιά σε σπίτι που νοίκιαζε στο Μοντέστο της Καλιφόρνια το 1997, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Μισέλ Τζόουνς, 31 χρόνων, και των παιδιών της, του 8χρονου Ντάνιελ και της 3χρονης Αμάντα. Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει θανατική ποινή.

Ωστόσο, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ανατράπηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία είχε καταδικαστεί ο 72χρονος για εμπρησμό και κρίθηκε αναξιόπιστος ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει για την κατηγορούσα αρχή.

Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο Γιώργος Σουλιώτης δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού στο σπίτι στο Μοντέστο που νοίκιαζε στα θύματα. Η μέγιστη ποινή για αυτές τις κατηγορίες είναι 6 χρόνια φυλάκιση. Σε περίπτωση που δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες, μια νέα δίκη θα ξεκινούσε τη Δευτέρα και πιθανόν θα την ακολουθούσαν εφέσεις που θα διαρκούσαν πολλά χρόνια.

Η υγεία του 72χρονου είναι κλονισμένη και η οικογένειά του φοβόταν ότι θα πέθαινε στη φυλακή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου