ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Σπ. Σκορδίλης

πέθανε-ο-μουσικοσυνθέτης-σπ-σκορδίλη-725816

Έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο, σε ηλικία 83 χρονών στο Τάρπον Σπρίνγκς της Φλόριδας των ΗΠΑ, ο γνωστός παλαιός μουσικοσυνθέτης, Σπύρος Σκορδίλης, δημιουργός της μεγάλης λαϊκής επιτυχίας «Ο, τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο».

Όπως γράφει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, τις τελευταίες εβδομάδες είχε μεταφερθεί σε κλινική, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Εδώ και χρόνια, είχε προσβληθεί από την επάρατη ασθένεια, αλλά, όπως δήλωσε στην εφημερίδα η σύζυγός του, Καίη Σκορδίλη, το πρόβλημα έδειχνε ότι είχε ξεπεραστεί. Πριν από τρία χρόνια, εξάλλου, είχε υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, από τον καθεδρικό ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, στο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρίνγς. Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους ομογενείς, είχε τρία παιδιά, δύο στην Ελλάδα και ένα στη Φλόριδα, τέσσερα εγγόνια και δύο δισέγγονα.

Ο Σπύρος Σκορδίλης, όταν ήταν νέος, πριν εγκατασταθεί στην Αμερική, ήταν παντρεμένος με την τραγουδίστρια Λένα Ντάινα, με την οποία το 1977 ήρθε στη Φλόριδα, όπου αυτή αρρώστησε βαριά και πέθανε. Πριν μερικούς μήνες τον είχε τιμήσει το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Κέντρο «Προμηθέας» Φλόριδας, που εδρεύει στο Τάρπον Σπρίνγκς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου