ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Aφορίζει» τη Χρυσή Αυγή η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

aφορίζει-τη-χρυσή-αυγή-η-αρχιεπισκοπ-115907

Μετά τους Έλληνες της Νέας Υόρκης, που αντιτάχθηκαν στο άνοιγμα των γραφείων του κόμματος στην Αστόρια, τώρα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αποδοκιμάζει τη Χρυσή Αυγή.

«Αποδοκιμάζουμε τη χρήση οποιουδήποτε ρατσιστικού, ξενοφοβικού, φασιστικού και εχθρικού λόγου, συμβόλων και συμπεριφοράς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η Αρχιεπισκοπή, όπως αναφέρει η Φωνή της Αμερικής, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την «ακραία φανατική γλώσσα που χρησιμοποιείται σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής».

Η ηγεσία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής επισημαίνει, ακόμη, ότι αναγνωρίζει πως η ελευθερία του λόγου είναι το μεγαλύτερο δώρο της δημοκρατίας, ωστόσο τονίζει ότι η χρήση του δικαιώματος αυτού θα πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα, ευγένεια και αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται και η στάση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με το ηρωικό «ΟΧΙ» απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα, καθώς και τα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.

Καλεί «όλους τους Έλληνες να αντιτάξουν το «ΟΧΙ» απέναντι στην εχθρότητα παντός είδους ολοκληρωτισμού και να εναγκαλισθούν τη γνήσια φιλοξενία και φιλανθρωπία που αποτελούν και το μήνυμα του Ευαγγελίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου