ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο ομογενής Στιβ Γεωργανάς νέος αντιπρόεδρος του αυστραλιανού Κοινοβουλίου

ο-ομογενής-στιβ-γεωργανάς-νέος-αντιπρ-155233

Ο ομογενής Στιβ Γεωργανάς είναι ο νέος δεύτερος αντιπρόεδρος της αυστραλιανής Βουλής. Ο κ. Γεωργανάς, ο πρώτος ελληνικής καταγωγής Αυστραλός πολιτικός που καταλαμβάνει το συγκεκριμένο αξίωμα, εξελέγη στη θέση αυτή με ψήφους 73-71.

Πριν εμπλακεί με την πολιτική, ο κ. Γεωργανάς ήταν οδηγός ταξί. Εκλέγεται βουλευτής με το Εργατικό κόμμα στην έδρα Χάιντμαρς της Νότιας Αυστραλίας από το 2004.

Τόσο πριν από την εκλογή του όσο και κατά τη βουλευτική του θητεία ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν στην ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο και επισκέπτεται συχνά τις δύο χώρες. Η εκλογή του κ. Γεωργανά έγινε δυνατή μετά την παραίτηση του προέδρου της αυστραλιανής Βουλής, Πίτερ Σλίπερ.

Τη θέση προέδρου του Κοινοβουλίου κατέλαβε η Αν Μπερκ και τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου ο Μπρους Σκοτ του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου κόμματος.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σλίπερ παραιτήθηκε από τη θέση του την Τρίτη, εν μέσω ενός σεξουαλικού σκανδάλου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταψηφιστεί με διαφορά μιας ψήφου πρόταση μομφής που είχε καταθέσει εις βάρος του η αντιπολίτευση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου