ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία

ανεπιθύμητη-η-χρυσή-αυγή-στην-αυστραλ-268900

«Η δημοκρατική ομογένεια δεν δέχεται στις τάξεις της νεοναζιστικές απόψεις»

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε πρόσφατα σε αυστραλιανό κρατικό κανάλι ότι το κόμμα του σχεδιάζει να δημιουργήσει τέσσερα παραρτήματα στην Αυστραλία, γεγονός που θορύβησε τους Αυστραλούς πολιτικούς.

Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής πήραν δημοσιότητα και από την εβραϊκή εφημερίδα «Jewish News», που έχει σημαντική επιρροή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Αυστραλίας. Παράλληλα, όμως, έχουν προκαλέσει και την έντονη αντίδραση της ομογένειας που θεωρείται ότι προσβάλλεται και διασύρεται από τις ενέργειες μεμονωμένων ατόμων που μιλούν στο όνομα του ελληνισμού.

«Οποιαδήποτε σκέψη για παρουσία νεοναζί στην αυστραλιανή πολιτική προκαλεί αποτροπιασμό στην εβραϊκή παροικία. Στην πολυπολιτισμική κοινωνία μας, που ζει αρμονικά, δεν έχουν θέση οι εξτρεμιστές» δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου Εβραίων της Βικτώριας, Νίνα Μπασάτ.

Όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος" , ο ομογενής πολιτειακός υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Νίκος Κότσιρας, δήλωσε ότι καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική του ρατσισμού και τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, όπως είναι η «ακροδεξιά Χρυσή Αυγή» και σημείωσε ότι οι απόψεις της αποτελούν προσβολή για τις χιλιάδες των Ελλήνων που έπεσαν μαχόμενοι στον ναζισμό. «Στην Αυστραλία αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση» είπε ο κ. Κότσιρας.

«Η δημοκρατική ομογένεια δεν δέχεται στις τάξεις της νεοναζιστικές απόψεις. Και μόνον η σκέψη ότι μπορεί να δημιουργηθούν παραρτήματα της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία μας ανατριχιάζει», τόνισε ο ομογενής Εργατικός βουλευτής και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Γιάννης Πανταζόπουλος, και κάλεσε τον ελληνικό λαό να θέσει εκτός βουλής το συγκεκριμένο κόμμα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην ομοσπονδιακή Γερουσία, Έρικ Άμπετζ, χαρακτήρισε «ανατριχιαστικό» το ενδεχόμενο να έχει παρουσία στην Αυστραλία «μια εθνικιστική εξτρεμιστική οργάνωση». Οι Αυστραλοί, προσέθεσε, καλά θα κάνουν να επαγρυπνούν και να προστατεύουν τα αγαθά της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης, της ισότητας και της ανεκτικότητας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου