ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΡΑΓΚΗΣ: Έμαθε τους Ιάπωνες να τρώνε λάδι και φέτα

θανασησ-φραγκησ-έμαθε-τους-ιάπωνες-να-281641

Ελιές, γιαούρτι, φέτα και φυσικά κρασί είναι μερικά από τα προϊόντα που κάνουν θραύση στο κατάστημα του Θανάση Φραγκή στη μακρινή Ιαπωνία.

Το περίεργο είναι ότι σε μια εποχή που οι επιταγές της γκουρμέ κουζίνας στην Αθήνα επιβάλλουν το σούσι, στη μακρινή Ιαπωνία τιμούν δεόντως τα άκρως μεσογειακά προϊόντα χάρη στον Έλληνα που διέδωσε την ελληνική κουζίνα στην Άπω Ανατολή.

Η επιχείρησή του έχει την επωνυμία Nostimia.com και εισάγει το 80% των ελληνικών τυποποιημένων επώνυμων προϊόντων στην Ιαπωνία, τα οποία διαθέτει σε καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αλλά και μέσω Διαδικτύου.

Ο Θανάσης Φραγκής ίδρυσε την εταιρεία Νοστιμιά το 2001, με σκοπό την εισαγωγή ελληνικών παραδοσιακών και βιολογικών τροφίμων και κρασιών.

Εδρα της η πόλη Μικότο σε απόσταση 130 χλμ. από τη Φουκουσίμα.

Ο Θανάσης Φραγκής από την Κύμη βρέθηκε στην Αγγλία όπου γνώρισε τη Γιαπωνέζα σύζυγό του με την οποία αποφάσισαν να ζήσουν στη μακρινή Ιαπωνία.

Εκεί η επιχείρησή του πάει πολύ καλά με τον τζίρο του να αυξάνει κάθε χρόνο κατά 20% και μάλιστα χωρίς καμία βοήθεια από το ελληνικό κράτος.

"Oτι και αν κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας χωρίς καμιά βοήθεια από την Ελλάδα.

Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια από την Ελλάδα για την προώθηση και τη διαφήμιση της επιχειρήσης μας" είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας το παράπονό του για την έλλειψη στήριξης από τη χώρα του.

Ο ίδιος πάντως δεν παραλείπει να μετέχει σε εκδηλώσεις προώθησης του ελληνικών γεύσεων όπως στην έκθεση FOODEX, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην περιοχή του Ειρηνικού.

radar.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου