ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Greek Food Festival στη Μαλαισία…

greek-food-festival-στη-μαλαισία-293663

Το μεράκι και η αγάπη για την πατρίδα, που τρέφουν οι ολιγάριθμοι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Μαλαισία, οδήγησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης του πρώτου δεκαημέρου ελληνικής κουζίνας στη χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Από τις 10 έως τις 20 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, οι παραδοσιακές συνταγές «ξετρελαίνουν» και κερδίζουν, κάθε βράδυ, όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να γευτούν κάτι διαφορετικό.

«Η διοργάνωση του Greek Food Festival ήρθε σαν πρόταση από ένα μεγάλο ξενοδοχείο της Κουάλα Λουμπούρ, στην οποία και ανταποκριθήκαμε με μεγάλη προθυμία» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ, από τη Μαλαισία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Μιλτιάδης Ντενεδιώτης.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προβάλλουμε την Ελλάδα, εδώ στη Μαλαισία. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, προθυμοποιηθήκαμε για την προμήθεια ελληνικών κρασιών και για την εγκατάσταση μεγάλης βιντεο-οθόνης, στην οποία προβάλλονται όμορφες εικόνες από τα νησιά μας και όλη την Ελλάδα» προσθέτει.

Στη Μαλαισία η ελληνική κουζίνα δεν είναι και πολύ δημοφιλής, όπως λέει ο κ. Ντενεδιώτης, καθώς στη χώρα δεν υπάρχουν ελληνικά εστιατόρια. Οι ελληνικές γεύσεις, όμως, είναι οικίες κατά κάποιο τρόπο στους ντόπιους, οι οποίοι, όπως και οι ξένοι, ενθουσιάζονται από τα ελληνικά εδέσματα και τα πεντανόστιμα γλυκά που παρασκευάζουν ο Ελληνοαυστραλός σεφ Γιώργος Διακομιχάλης και η μητέρα του, Πόπη, οι οποίοι κατάγονται από την Κάλυμνο.

Στην εναρκτήρια βραδιά, όπου παρέστη και ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Μαλαισία, Εμμανουήλ Νιότης, μέλη της κοινότητας χόρεψαν συρτάκι, ενώ ο κ. Ντενεδιώτης «μύησε» τους παρευρισκομένους στο τελετουργικό του ούζου. Ο δε σεφ φροντίζει να ενημερώνει ξεχωριστά όλους τους επισκέπτες για τα ελληνικά εδέσματα και γλυκά. Ειδικά οι λουκουμάδες και ο μπακλαβάς της κας Πόπης έκαναν θραύση, όπως και τα ντολμαδάκια, ο μουσακάς, οι γαρίδες σαγανάκι, το στιφάδο κ.ά., που ετοιμάζει ο γιος της.

Αύριο, 18 Μαΐου, η Ελληνική Κοινότητα Μαλαισίας θα λάβει μέρος στη μεγάλη διοργάνωση Tastes of Europe Fest 2012, όπου κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα έχει το δικό της περίπτερο, με το ελληνικό να είναι και το μεγαλύτερο. Εκεί, θα γίνει μία ημερίδα για το ούζο, ενώ θα παρουσιαστούν δείγματα της παραδοσιακής ποιότητας ελληνικών προϊόντων. Το φεστιβάλ αναμένεται να επισκεφθούν περίπου 1.500 άτομα, μεταξύ αυτών επαγγελματίες, διανομείς προϊόντων, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης κ.ά..

«Έχουμε φροντίσει να έχουμε μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών οίνων, αλλά και ντελικατέσεν από γνωστές ελληνικές εταιρείες, ευελπιστώντας ότι θα βρούμε αντιπροσώπους που θα τα προωθήσουν στην τοπική αγορά. Σε εθελοντική βάση, πάντα, προσπαθούμε να προβάλλουμε τον ελληνικό τουρισμό και τον πολιτισμό μας, κάτι που θα κάνουμε και στο πλαίσιο του αυριανού φεστιβάλ» καταλήγει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μαλαισίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου