ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: ‘Ελληνας γραφίστας κλέβει την παράσταση με την εικονογράφηση του «Τιτανικού»

αυστραλία-ελληνας-γραφίστας-κλέβει-302618

Σε πρόσωπο των ημερών έχει εξελιχθεί ο ομογενής γραφίστας Νίκος Καλοτεράκης ο οποίος συνεργάστηκε με τον Τζέϊμς Κάμερον και εικονογράφησε τον «Τιτανικό», για λογαριασμό του περιοδικού «National Geographic» που έγινε ανάρπαστο.

Ο Νίκος Καλοτεράκης μετανάστευσε στην Αυστραλία πριν 15 χρόνια και ξεκίνησε τη συνεργασία του με το αμερικανικό περιοδικό «Popular Science», το οποίο φιλοξενούσε τις εικονογραφήσεις του τα τελευταία χρόνια. Ακολούθως, τον προσέγγισε το γνωστό σε όλο τον κόσμο περιοδικό «National Geographic».

Οι εικονογραφήσεις ήταν τόσο εντυπωσιακές, που όταν ο σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας «Τιτανικός», Τζέιμς Κάμερον, συνεργάστηκε με το περιοδικό για την επετειακή του έκδοση, προς τιμήν των 100 χρόνων από το ναυάγιο του Τιτανικού, ο Καλοτεράκης ήταν το απαραίτητο συστατικό.

Ο Νίκος Καλοτεράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης. Στην Ελλάδα έδειξε αρχικά το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία, το σχέδιο και τις γραφικές τέχνες, αλλά ακολούθησε η μετανάστευσή του στην Αυστραλία το 1997 με την Ελληνοαυστραλή σύζυγό του.

«Ήμουν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή» δήλωσε ο Καλοτεράκης. Όταν τελείωσε τις σπουδές του, η βιομηχανία του 3D animation παρουσίασε απροσδόκητη «άνθηση». Παρότι του προσφέρθηκε υποτροφία σε ένα στούντιο παραγωγής, την απέρριψε για να δουλέψει σε ένα παρόμοιο στούντιο, το Engine στο Artarmon. Στην συνέχεια ο Καλοτεράκης δημιούργησε μία 3D εικονογράφηση για το αμερικανικό περιοδικό «Popular Science», το οποίο διανέμεται σε όλο τον κόσμο. Μετά από αυτό, οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς περιοδικού «National Geographic» βλέποντας την εντυπωσιακή δουλειά του, τού ζήτησαν να τους κάνει μερικές εικονογραφήσεις.

«Βρισκόμουν σε επικοινωνία με το National Geographic και την ομάδα του Τζέιμς Κάμερον καθημερινά μέσω βίντεο, επεξηγώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η γνώση και η εμπειρογνωμοσύνη αυτών των ανθρώπων προκαλεί έμπνευση. Δεν έχω δουλέψει με κανένα άλλο σχέδιο που να έδινε τέτοια μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια» τόνισε ο Νίκος Καλοτεράκης.

Η σκληρή δουλειά αυτών των πέντε μηνών, όμως, άξιζε τον κόπο, καθώς η έκδοση του National Geographic για τα 100 χρόνια του Τιτανικού έγινε ανάρπαστη και πούλησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση, τα τελευταία τρία χρόνια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου