ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καναδάς: Εκδήλωση ελληνικής οινογνωσίας στην Οττάβα

καναδάς-εκδήλωση-ελληνικής-οινογνωσ-308818

Αρωμα ελληνικού κρασιού είχε η εκδήλωση οινογνωσίας που διοργανώθηκε χθες στην Οττάβα με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας και του πολιτιστικού ομογενειακού συλλόγου «Παρνασσός» στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Οττάβας.

Με θέμα «Μια Γιορτή των Ελληνικών Κρασιών» (A celebration of Greek Wines) η εν λόγω οινοπαρουσίαση εντάσσεται σε μια σειρά στοχευμένων δράσεων προώθησης των εξαγωγών ελληνικών κρασιών στον Καναδά, και δημιουργίας «Λέσχης Φίλων Ελληνικών Ποιοτικών Οίνων».

Σκοπός ήταν η γνωριμία και εξοικείωση του ευρύτερου κοινού της καναδικής πρωτεύουσας με τις παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες, όπως τα Μοσχοφίλερο, Ασσύρτικο, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «New Wines of Greece … Yours to discover» (τα νέα κρασιά της Ελλάδας… Σε σας μένει να τα ανακαλύψετε), ενώ το ομογενειακό χορευτικό συγκρότημα της Οττάβας Odyssey παρουσίασε αντιπροσωπευτικούς χορούς από τις περιοχές όπου παράγονται οι διάφορες ποικιλίες των σταφυλιών και των κρασιών.

Παρόντες ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος, η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Πέλη Σουσιοπούλου, η υπεύθυνη χαρτοφυλακίου γυναικείων θεμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ελληνοκαναδή βουλευτής, Νίκη Αστον, οινολόγοι, άνθρωποι της εστίασης, Καναδοί του χώρου και ομογενείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου