ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνας ο «Chef της Χρονιάς» στις Η.Π.Α.

ελληνας-ο-chef-της-χρονιάς-στις-η-π-α-347567

Το πρόσωπο της επικαιρότητας έχει γίνεις στις ΗΠΑ ο Ελληνοαμερικανός chef, Μιχάλης Ψιλλάκης. Τα αμερικανικά μέσα κάνουν διθυραμβικά σχόλια για την μαγειρική του και ολόκληρα αφιερώματα έχουν γίνει για το πρόσωπό του στους New York Times και στο Esquirer.

Ο Έλληνας chef έχει χαρακτηριστεί ως ο «Chef της Χρονιάς» από τα περιοδικά Bon Appetit και Esquire,ενώ έχει πάρει και τον τίτλο του «Καλύτερου Νέου Chef»από το πασίγνωστο περιοδικό Food & Wine.

«Το φαγητό είναι το όχημα για να δημιουργήσεις αναμνήσεις και αυτό έχει γίνει η βάση μου τον τελευταίο καιρό», είπε ο Μιχάλης Ψιλλάκης για τον οποίο οι New York Times έγραψαν ότι:«επαναπροσδιόρισε με μεγαλοφυή τρόπο την ελληνική κουζίνα».

Το εστιατόριό του «Ανθός» θεωρήθηκε ένα από τα τρία καλύτερα στη Νέα Υόρκη και έχει τιμηθεί μάλιστα και με ένα αστέρι Μichelin.

Εκτός όμως από τους Νεοϋοκρέζους, τη μαγειρική του Μιχάλη έχει απολαύσει και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που τον είχε καλέσει στο Λευκό Οίκο για να μαγειρέψει σε κάποια εκδήλωση.

Ήταν ο πρώτος chef ξένης καταγωγής που μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ήταν μια συναρπαστική εμπειρία.

Ο Μιχάλης όμως δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες του. Ο πατέρας του κατάγεται από την Κρήτη και η μητέρα του από τη Μεσσηνία και όπως λέει και ο ίδιος είναι οι δύο άνθρωποι που καθόρισαν την πορεία του.

«Αυτό που προσπάθησα να δημιουργήσω ήταν να κάνω τον κόσμο που δεν γνωρίζει την ελληνική κουζίνα να αντιληφθεί την ομορφιά της ψυχής που αντιπροσωπεύει», δηλώνει ο Έλληνας chef και έχει βάλει στόχο του να γνωρίσει την ελληνική κουζίνα σε όλους τους Αμερικανούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου