ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Επιχορήγηση ακόμη δύο εκ.δολ. από την κυβέρνηση για τον «ελληνικό πύργο»

μελβούρνη-επιχορήγηση-ακόμη-δύο-εκ-δο-358923

“Πέταγε” στην κυριολεξία ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης από την εξαγγελία της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επιδοτήσει με δύο εκατομμύρια δολάρια την ανέγερση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ο κ. Παπαστεργιάδης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος που την δέσμευση της πρωθυπουργού την υιοθέτησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι ‘Αμποτ.

Η πρωθυπουργός έκανε την εξαγγελία της μπροστά σε πολλές χιλιάδες ομογενείς μιλώντας κατά στην εκδήλωση “Γλέντι” του Φεστιβάλ “Αντίποδες”.

Όπως τόνισε η κα Γκίλαρντ τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την ανέγερση ενός ελληνικού “πύργου” 13 ορόφων, στο κέντρο της Μελβούρνης, που θα είναι πραγματικό κομψοτέχνημα και θα στεγάζει και Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού.

Η κα Γκίλαρντ μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον Ελληνισμό γενικότερα αλλά και για την προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ειδικότερα. Ενός φορέα που ιδρύθηκε το 1897 και έχει να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό έργο σε όλους τους τομείς.

Η πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προσφορά της παροικίας στην ανάπτυξη της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη αλλά και η προσφορά της Ελλάδας στον δυτικό πολιτισμό.

“Είμαι βέβαιη πως η Ελλάδα θα ξαναβρεί τον δρόμο της και σε αυτή την προσπάθεια την στηρίζουμε” τόνισε.

Από την πλευρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι ‘Αμποτ συνεχάρη την πρωθυπουργό για την επιδότηση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου.

“Δεν θέλω να ξανακούσω πως είμαι σκέτη άρνηση και δεν λέω καλή κουβέντα για την πρωθυπουργό” αστειεύτηκε ο κ. ‘Αμποτ ο οποίος επίσης μίλησε για την προσφορά της Ελλάδας στην ανθρωπότητα και την υποχρέωσή μας “να την στηρίξουμε όλοι τώρα”.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, είπε μεταξύ άλλων:

“Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια μπαίνουμε φέτος στο 25ο (εικοστό πέμπτο) έτος του Φεστιβάλ Αντίποδες, το πολιτιστικό τμήμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας.

Το φεστιβάλ οφείλει τόσα πολλά στην επιμονή και το όραμα εκείνων που πριν από 25 χρόνια αισθάνθηκαν την ανάγκη για ένα πολιτιστικό γεγονός σε αυτή τη χώρα, όπως συμβαίνει και με το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο των Αντιπόδων, όπου τα μέλη του σε εθελοντική βάση, συνεχίζουν να εργάζονται για το φεστιβάλ, προσθέτοντας τις δικές τους αξίες και ιδέες.

Για εμάς τους Αντιπόδειους (στους Αντίποδες), αυτό το Φεστιβάλ είναι μια απολύτως αναγκαία ένεση από τον κόσμο ενός άλλου ημισφαιρίου. Έναν κόσμο γεμάτο με χαρά, παραδόσεις και μερικές φορές λύπη. Παρακολουθώντας τη συναυλία του Θαλασσινού απόψε, φέρνουμε πίσω τα ελληνικά ιδεώδη μας και για μια στιγμή θα πάμε μακριά από τις σκληρές στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Αλλά αυτό το φεστιβάλ δεν μας προσφέρει μόνο μια ευκαιρία για να βρεθούμε όλοι μαζί και να συνδεθούμε πολιτιστικά, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να εκφραστούμε με έναν κοινό τρόπο για τα θέματα που αγαπάμε. Και εφέτος, το πανό μας “Αγαπώ την Ελλάδα και στηρίζω την Ελλάδα”, αν και είναι μόνο συμβολικό, αποτελεί ωστόσο σημαντική υπενθύμιση ότι δεν ξεχνάμε τις σημερινές δυσκολίες στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ στο μέλλον θα πάρει μια εντελώς διαφορετική προοπτική, όταν σύντομα εδώ πίσω μας, θα έχουμε το δικό μας Πολιτιστικό Κέντρο 13 (δεκατριών) ορόφων. Ένα κέντρο που βασίζεται στο έργο όλων των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων της Κοινότητάς μας, αλλά που αντανακλά και τις νεότερες γενιές

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου