ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εμαθε τους Ιάπωνες να τρώνε φέτα και λάδι…

εμαθε-τους-ιάπωνες-να-τρώνε-φέτα-και-λά-373764

Όλοι μας ξέρουμε οτι η μάνα Ελληνική γή θα μπορούσε να αποφέρει τεράστιο πλούτο στο κράτος μας, αν οι πολιτικάντηδες ήθελαν μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη… Τα προϊόντα μας είναι υπέροχα και απο τα πιο υγιεινά παγκοσμίως. Το σάπιο πολιτικό κατεστημένο αδυνατούσε να γνωρίσει στους Ιάπωνες, το λάδι την φέτα και αλλα… Μόνο με τον σκληρό αγώνα κάποιον ανθρώπων που τα προϊόντα μας γίνονται γνωστά, και μάλιστα όποιοι τα γνωρίζουν λατρεύουν την ποιότητα τους και την γεύση τους .

Στο μακρινό Μικότο λοιπόν, ο κ. Θανάσης Φραγκής παρουσιάζει τα ελληνικά προϊόντα: ελιές, γιαούρτι, τυριά και βεβαίως κρασιά. Σε μια εποχή που η Αθήνα είχε καταστήσει ως γκουρμέ τα σούσι-ρεστοράν. Η επιχείρησή του, έχει την επωνυμία Nostimia.com, άρχισε να μαθαίνει στους Ιάπωνες την ποιότητα που έχει το παρθένο ελαιόλαδο και τη γεύση της ελληνικής, βεβαίως, φέτας.Η εταιρεία εισάγει το 80% των ελληνικών τυποποιημένων επώνυμων προϊόντων στην Ιαπωνία, τα οποία διαθέτει σε καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αλλά και μέσω Διαδικτύου.

20% αυξάνεται κάθε χρόνο ο τζίρος τους στην Ιαπωνία

Αφού ότι και αν κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας χωρίς καμιά βοήθεια από την Ελλάδα με αποτέλεσμα όλο και περισσότερο να αυξάνεται κάθε χρόνο ο τζίρος μας. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια από την Ελλάδα για την προώθηση και τη διαφήμιση της επιχειρήσεις μας . Αυτό είναι και το μόνο παράπονο του κ. Φραγκή από την πατρίδα. Ο ίδιος πάντως δεν παραλείπει να μετέχει σε εκδηλώσεις προώθησης του ελληνικών γεύσεων όπως στην έκθεση FOODEX, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην περιοχή του Ειρηνικού. Όπως μας λέει ο κ. Φραγκής στο παρελθόν, την περίοδο της ακμής της ιαπωνικής οικονομίας, είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων, κυρίως με ιδιωτική ετικέτα των εισαγωγέων.

Ο Θανάσης Φραγκής ίδρυσε την εταιρεία Νοστιμιά το 2001, με σκοπό την εισαγωγή ελληνικών παραδοσιακών και βιολογικών τροφίμων και κρασιών. Εδρα της η πόλη Μικάτο σε απόσταση 130 χλμ. από τη Φουκουσίμα. Εκεί ρίζωσε ο Ελληνας από την Κύμη ο οποίος μυεί τους Ιάπωνες στις ελληνικές γεύσεις. Από την Εύβοια βρέθηκε στην Αγγλία όπου γνώρισε τη Ιαπωνέζα γυναίκα του. Τελικά αποφάσισαν να ζήσουν στην Απω Ανατολή, στη γη του Ανατέλλοντος Ηλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου