ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απορρίπτει η ομογένεια της Αυστραλίας σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ

απορρίπτει-η-ομογένεια-της-αυστραλία-390046

Η ομογένεια της Αυστραλίας απορρίπτει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε τη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Παναυστραλιανού Συντονιστή Προεδρείων των Παμμακεδονικών Ενώσεων Μελβούρνης και Βικτώριας, Νότιας Αυστραλίας, Δυτικής Αυστραλίας, Κουηνσλάνδης αναφέρει:

«Με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την προτεινόμενη και μεθοδευόμενη ονομασία του νεόδμητου κράτους των Σκοπίων, η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας και οι επιμέρους Παμμακεδονικές Ενώσεις της Βικτώριας, Δυτικής Αυστραλίας, Νοτίου Αυστραλίας και Κουηνσλάνδης επιθυμούν να δηλώσουν τα εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Ο αυστραλιώτης Ελληνισμός (550.000) γενικότερα και ο Μακεδονικός Ελληνισμός (140.000) ειδικότερα, μέσα από διαδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες, δημόσιες διαλέξεις και σεμινάρια από το 1960 μέχρι σήμερα, διατηρεί απαρέγκλιτη, αναλλοίωτη και με συνέπεια την άποψή του ότι το όνομα της Μακεδονίας, λειτούργησε διαχρονικά ως γεωγραφικός προσδιορισμός, αφού γλωσσικά, φυλετικά, θρησκευτικά και αθλητικά οι Μακεδόνες και η Μακεδονία αποτελούσαν αναπόσπαστο διαμέρισμα του ελληνικού χώρου και του Έθνους των Ελλήνων.

Οι Μακεδόνες διέδωσαν την ελληνική σκέψη, το Αριστοτελικό ιδεώδες, την ευκλείδειο μηχανική, την ελληνική γλώσσα, οι Μακεδόνες μετέφεραν στα πέρατα του κόσμου το πολυπολιτισμικό ιδεώδες και έκαναν κοινοκτημοσύνη του γνωστού κόσμου την πεμπτουσία της ελληνικής προσφοράς, ήτοι τον σεβασμό στην ελευθερία και στη γνώση. Μετά τη ρωμαϊκή κατάκτηση, το διαμέρισμα της Μακεδονίας που έφερε το βαρύτιμο όνομα και την ιστορία του, επεκτάθηκε και διαμορφώθηκε από τους Ρωμαίους ανάλογα, προκειμένου να πληροί τις τότε διοικητικές τους ανάγκες, ώστε να περιλαμβάνει και μέρος του χώρου των Σκοπίων. Ωστόσο, ουδέποτε λειτούργησε ως χώρος για να προσδιορίσει συγκεκριμένο φυλετικό ή εθνικό μόρφωμα. Η απόδοση στους Σλάβους της π. Γιουγκοσλαβίας του νότου, στους πρώην Βούλγαρους μέχρι το 1946, και στη συνέχεια, στους Τιτογενείς «μακεδόνες» ακόμη και σύνθετου γεωγραφικού όρου, π.χ. γκόρνο μακεντόνια ή νόβα μακεντόνια ή φυλετικού σλαβιάνι μακεντόσκι, βαρτάσκα Μακεντόσκι ή απλώς μακεντόσκι, όπως έχει ήδη προταθεί από ορισμένους, προκαλεί το δίκαιο της ιστορίας, τραυματίζει τους αγώνες, αποσιωπεί τα μαρτύρια του μακεδονικού Ελληνισμού, και ακυρώνει τις εκατόμβες των μαρτύρων, δίγλωσσων αλλά και αμιγώς ελληνόφωνων, που έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Δηλώνουμε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι η απόδοση και διμερής συμφωνία επί ενός σύνθετου ονόματος, όταν μάλιστα αυτό αποδίδεται με δύο λέξεις, δεν πρόκειται ποτέ να τηρηθεί ή να εφαρμοστεί από τους ηγέτες του αλυτρωτικού αγώνα όχι μόνον του κράτους των Σκοπίων, αλλά και από τους πρώην Έλληνες του ευρύτερου Βαλκάνιου χώρου που εγκατέλειψαν την Ελλάδα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, και έχουν κηρύξει πόλεμο μίσους εναντίον κάθε τι που έχει σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Σύνθετη ονομασία με δύο λέξεις θα αποτελέσει το Δούρειο Ίππο προς ένα ακόμη εθνικό ναυάγιο. Πολύ σύντομα οι Τιτογενείς «μακεδόνες» θα εγκαταλείψουν το πρώτο συνθετικό που έχει απλά μόνον προσδιοριστικό ρόλο και θα επικεντρώσουν την προπαγάνδα τους στο δεύτερο συνθετικό που αποτελεί την ουσία, έτσι πολύ σύντομα το «μακεντόνια» ή το τραγικό για μας Macedonia θα επικρατήσει.
Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας δηλώνει απερίφραστα ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε κίνηση κόμματος ή κυβέρνησης που οδηγεί την ελληνική ιστορία και τα δίκαια των αγώνων των Ελλήνων και του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΎ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ σε ναυάγιο λήθης και σε διπλωματική γκάφα, που αποβλέπει να θυσιάσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας. Το όνομα της Μακεδονίας παραμένει για μας αδιαπραγμάτευτη αξία, που ενώνει και συνδέει τον διαχρονικό Ελληνισμό. Το όνομα αυτό δεν χαρίζεται και δεν προσφέρεται για να ικανοποιηθούν οι νατοϊκοί εταίροι και οι Ευρωπαίοι, αφιλάδελφοι, σύμμαχοί μας.

Οι Σλάβοι έχουν δική τους αξιοζήλευτη ιστορία και γλώσσα, για τις οποίες μπορούν να είναι υπερήφανοι. Να περιοριστούν στη δική τους ιστορία και να τιμούν έτσι τους προγόνους τους».

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου